Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kaikkonen975
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:maadoitetun pistokkeen jakaminen toisesta huoneesta?
Aika:04.04.2019 21:47   (muokattu 04.04.2019 21:48)
hallu: http://www.trafox.fi/tuotteet/muunt … at/hairionvaimennusmuuntajat-klmph/
 
Joku tommonen. Eli kun kitara hurisee, niin sille hurinalle on jokseenkin kaksi vaihtoehtoista lähdettä joista ensimmäinen on kitara ja signaaliketjun alkupää. Sen saat selville kun vahvistimesi on päällä ja kitara kytketty ja häiritsevä hurina on kuuluvissa. Jos et koske kieliin niin pitäisi kuulua enemmän tai vähemmän kimeää surinaa, jonka pitäisi loppua kun kosket kieliin (tämä siis passiivikitarassa aktiivikitara ei tarvii välttis kielimaata ollenkaan). Sen jälkeen jäävä hurina voi tulla ympäristöstä olevista sähkömagnetismin lähteistä (kännykät, tietokoneet loisteputket, hakkurivirtalähteet etc.) kun käännät kitaran volan kiinni, niin kitarasta lähtöisin oleva hurina pitäisi kadota. Jäljelle jäävä hurina tulee todennäköisesti ainakin osittain verkosta. Jos verkosta tuleva hurina on häiritsevää, niin sitä voi yrittää poistaa käyttämällä suojaerotusmuuntajaa. Huomaa, että suojaerotusmuuntaja ei aina ole ratkaisu ongelmaanja joskus hurinat voi pahentuakin sen kanssa, mutta se on yksi työkalu mitä jotkut käyttää.

 
Just joo, maksaa tonnin ja ei paljon auta. Kaikkein parasta olisi jos KAIKKI pistorasiat olisivat maadoitettuja, eli samassa potentiaalissa.
 
Ja toi vikavirtasuojakytkin on hyvä asia. Aikoinaan kun opiskelin sähkö-ins-tutkintoon niin kaikissa labran jännitelähteissä oli vikavirtasuojakytkin. Koska törpöt opiskelijat saattaisivat menettää henkensä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=240065