Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kasu-_-
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Soitto puuroutuu
Aika:04.04.2019 15:02
M1kk1s: Soittaessa normisti vahvarin kautta soitto onnistuu ongelmitta, mutta siirtyessä interfaceen ja Guitar Rig vitoseen niin soitto hankaloituu ja etenkin nopeasti soittaessa muuttuu puuroksi. Onko vika asetuksissa, kitaran mikeissä vai missä? Osaisko joku kertoo tietämättömälle?
 
Luultavasti välissä on latenssia, eli laittestosi ei reagoi soittoon välittömästi kuten vahvistin, vaan pienellä viiveellä johtuen sisäänmenevän äänen ja ulostulevan äänen välissä tapahtuvasta äänen prosessoinnista. Pienikin latenssi vaikeuttaa huomattavan paljon soittoa, kun ulostuleva ääni tulee perässä verrattuna soitettuun ääneen. Äänikortin asetuksista pystyy säätämään bufferia, eli puskuria, jonka äänikortti varaa äänenkäsittelyä varten ennen kuin työntää sen ulos. Jos käytössä on useita plugareita tai vst-instrumentteja, bufferia täytyy kasvattaa, että äänikortin prosessori ehtii työstää kaiken tarvittavan datan.
 
Mikä äänikortti kyseessä?
Onko äänilähteeksi valittu kyseisen äänikortin ASIO-ajurit?
Äänikortin asetuksista mahdollisimman pieni bufferi käyttöön. Jos ääni säröytyy tai pätkii, bufferia täytyy hieman kasvattaa.
 
Yleensä jossain myös näkyy kuinka pitkä latenssi on kyseessä. Olisi hyvä päästä ainakin pariinkymmeneen millisekuntiin tai alle.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=240057