Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:morfin_mafer
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Distrokid, onko kokemuksia
Aika:28.02.2019 07:29   (muokattu 28.02.2019 07:40)
bedlam: Ja jos odottaa siitä vielä päivän niin tulee uus maili, jossa 40% alennus ;) Vahingossa huomasin kun jäin empimään.
 
Kertokaas muuten kun ei ole vielä selvinnyt, vaikka kuinka koettanut selvittää. Jos julkaisen levyn pelkästään suoratoistona DistroKidin kautta, niin onko tuottajakoodin hankkimisesta (ja sitä kautta omien ISRC-koodien teosta) tai Teostoon liittymisestä mitään hyötyä mihinkään? Entäs teos- tai ääniteilmoituksen tekeminen Teostolle & Gramexille, onko hyötyä? Eiks niitä varten pitäisi olla sitten levylle kataloginumerokin, onko tuolta Distrokidiltä edes sellaista mahdollista saada?

 
Ei tarvitse käsittääkseni omaa ISRC-koodia ja teosten ilmaoittamisesta TEOSTO:n ja Gramexiin on hyötyä sillä jos joku ostaa biisisi mp3 niin saat n. 0.5 € vielä erikseen sen lisäksi, että siitä tulee oma rojalti DistroKidin kautta. Sama Spotifyn kanssa. Eli saat korvaukset kahteen kertaan jos kuulut Teostoon ja Gramexiin. Teostosta tosin voi tulla esim. 4 € per soittokerta jos teoksesi päätyy radioon asti. Katalooginumero kyllä pitäs näkyä siellä mp3-kaupassa jonne levysi on mennyt myyntiin.
 
TEOSTO:n jäsenyyshän maksaa alveineen sen 100 € joten jos omistat 100 % teoksen tekijänoikeuksista niin tarvitset 30000 Spotify-soittoa, että olet voitolla.
 
Record Unionin kautta kun julkaisin kerran yhden albumin ja uppasin raidata AdRevin niin joka vuosi ArRev tulot kasvaa yli 100 %, koska teoksiani ladataan omin lupineen Youtubeen aina lisää ja lisää: https://cid.adrev.net/ ; DistroKidillä käsittääkseni on oma Youtube-motenisointi, joten siinä et tarvitse AdReviä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=237739