Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ugluk
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Metadatan lisääminen WAV-fileen masteroinnissa
Aika:10.02.2019 11:54
Oon tekemässä digitaaliseen julkaisuun menevää sinkkua, ja pitäisi saada metadatat lisättyä wav-fileen ja se on osoittautunut yllättävän haastavaksi.
 
Projekti on miksattu ja masteroitu Pro Toolsilla, ja masteri on äänen osalta tikissä, mutta metadatat pitäisi lisätä radioita ja tekijänoikeuskorvauksia varten.
 
Rytmimanuaalin (https://www.rytmimanuaali.fi/omakustanneaanitteen-julkaiseminen/) mukaan masteriin pitäisi saada seuraavat tiedot:
 
Bändin nimi
Äänitteen nimi
Levykoodi
Kaikkien äänitteelle tulevien kappaleiden ISRC-koodit
Mahdollinen EAN-koodi
Kappalelista, josta selviää:
Kappaleiden täydelliset nimet oikeassa kirjoitusasussaan
Kappaleiden järjestys äänitteellä
Käytettävä painofirma ja sen osoitetiedot (mikäli painatetaan fyysisiä levyjä)
 
Oon yrittänyt nyt tutkia erilaisia softia millä nämä saisi tehtyä. Sonorikselta löytyy ilmainen ISRC-editori, jolla saan biisin ISRC-koodin fileen, mutta tolla softalla ei saa lisättyä mitään muita metadatoja. Sitten esimerkiksi Audacityllä voin tehdä noi muut metadatat, mutta jos lisään ne audacityllä ja ajan sonoriksella ISRC-koodin fileen, se jyrää audacityllä tehdyt metadatat pois tiedostosta. En osaa sanoa, tapahtuuko sama toisinpäin, koska en löydä ainakaan windowsilla tiedoston tiedoista ISRC-koodia.
 
Täältä löysin tietoa WAV-metadatasta http://wavmetadata.blogspot.com/ mutta vaikealta on tuntunut noillakin ohjelmilla enkä saanut esim. wavelab 6:lla ISRC-koodia lisättyä tiedostoon, vaikka muut metadatat löysinkin. Epäilen, että noin vanha versio wavelabsista olettaa masterin menevän CD:lle, jolloin ISRC-koodin saa lisättyä vasta CD-masterin tekovaiheessa, mutta haluaisin mieluummin löytää keinon lisätä metadatan ilman biisin kierrättämistä CD:n kautta.
 
Osaako joku neuvoa miten saisin yksinkertaisimmin kaikki tarvittavat metadatat WAViin?
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=239746