Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:G-Zus
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Pientä kierrjousta metritavarana?
Aika:08.01.2019 17:29
Tervehdys foorumin turaajat
 
Täytyy täältä kysellä alustavia suuntaviivoja, kun en edes tiedä mistä alkaisin etsimään.
 
Päätyi tuohon nurkkiin pyörimään jostakin 70-luvun alkumetreiltä kotoisin oleva italialainen Orla merkkinen sähköurkuviritelmä..
 
..no niin, ja nyt kun naurunremakka on hiljentynyt ja heikommat käyneet vaihtamassa kuivat housut jalkaan, niin palataan asiaan. :)
 
Aika karun oloinen vekotus mutta kompressorin ja efektilaitteen läpi ajettuna siitä saa ulos melkoisen muhkean bassosoundin - ja on satavarmasti analogista.
 
Ihan vittuilun vuoksi ajattelin värkätä tuon edes välttävään kuntoon, vaikka aavistuksen verran pientä laittoa vekotus vaatiikin sisäisesti, varsinkin koskettimisto.
 
En ala edes kuvailemaan kuinka nuo koskettimet saavat painettaessa kytkennän aikaiseksi mutta siihen liittyy ripakopallinen toisesta päästä juotettuja ohuita kierrejousia ja tätä materiaalia pitäisi nyt löytää jostakin. Kyseessä on siis tuollaista mustekynän kierrejousen tyyppistä settiä, mutta vain noin millin paksuista erittäin notkeata tavaraa. Onko kenelläkään aavistustakaan mistä tuota lähtisi kyselemään ja millä nimellä mokoma mahtaa kulkea?
 
Kitoos
 
Ja nyt minä otan takkini ja lähden ihmettelemään, kuinka kuivia kondensaattorit voivatkaan olla..
 
Ps. Onko muuten kovin yleistä, että kaikkitietävä sähköinsinööri (Guiseppe?) ottaa myös kuulokelähdön kaiutinlähdöstä lisäämällä kuulokelähdön jakin persaukseen ison tehovastuksen? Vähän näyttää siltä, ja luureihin tulee ääntä niin perkeleen tavalla..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=239503