Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aimoo
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Mistä tabit Agentsin Valot-instrumentaaliin?
Aika:19.12.2018 14:22
JosSittenEläkkeellä: Pitkän linjan aloittelevana kitaristina ja mainittua "Valot" -kappalettakin soittaneena tekee mieli kommentoida sen verran että mielestäni Gary Enfield on kyllä varsin oikeassa. Nuoteissa on niin paljon enempi informaatiota kuin tabulatuureissa että en oikein käsitä miten voisi tulla toimeen ilman. Eikä se nyt mikään ihme ponnistus ole kaikkeen muuhin soittamiseen verrattuna että nuoteista perusasiat opettelee, ihan ykkösinvestointi mielestäni.
 
Nuoteissa on paljon informaatiota kyllä. Usein kun aloitellaan, on helppo ottaa tuttu biisi opiskeluun, jolloin ei tarvita niin paljon infoa kun nuotit antaa, usein riittää tabit tälläsessä tapauksessa. Käsitän hyvin miten voi tulla ilmankin toimeen.
Jos lähdetään soittaa täysin tuntematonta biisiä niin toki tabit ei anna infoa juurikaan, vaan nuotit tarjoaa paljon enemmän informaatiota.
Itse en nuotteihin koskenut kun aloittelin kitaraa soittaa. tutteja biisejä tabeilla. Kun siirryin bassoon, alkoi enemmän kiinnostaa jo teoriat ja nuotit. Kun siirryin kiipparistiksi, tuli fiilis että nuotit toimii parhaiten kiippareiden kanssa, ja vasta tässä kohtaa löytyi halu oppia soittamaan nuoteista.
Musiikkia voi harrastaa niin monella tavalla, en lähtis tuomitsemaan tabien avulla aloittelevia, tai korvakuulosoittajia.
 
Näistä asioista saadaan aina kyllä ikiliikkujaketju aikaseksi täällä;)
Menkää perse edellä puuhun jos tuntuu omalta jutulta, kyllä se aika tulee kun nuotit alkaa kiinnostaa, ei ole yhtä oikeaa tapaa harrastaa musisointia.
 
Nuottien ikävin puoli, kun osteskelin jonkin verran nuottikirjoja, tuli kyllä täytenä yllätyksenä että osa on transponoitu jonnekin toiseen sävellajiin jostain syystä eikä mainintaa ole nuoteissa tästä. bänditreeneissä kyseltiin et mistä sä soitat, kuittasin että lukekaa nuotteja ja ojensin repusta opuksen. Sitten tunnustin etten ollut ees kuunnellut alkuperäistä versioita vaan vedellyt nuoteista ja kirjannut omat muistiinpanot aiheesta...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=239063