Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harryk
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Isosoundinen 1x12" ?
Aika:06.11.2018 19:17
Laulava Kylätohtori: Isosoundinen 1x12" neo-elementillä on alkanut itseäkin kiinnostaa roudausta ajatellen, mutta myös omat kokemukset ovat olleet sen suuntaisia, että 1x12" kaapista saa ns. isoa soundia, mutta se on silloin iso.
 
Pieniä voi olla viritettyjä ja refleksiputkilla, mutta ne ei jostain syystä innosta. Ehkä olen skeptinen sen suhteen, että kuinka tuollaiset viritykset kitarakäytössä oikeasti toimivat, kun kyse ei ole hifi-kaapista. Mitenkäs ja minkä mukaan ne viritetään, kun mitään varsinaista oikeaa soundia ei taida olla olemassakaan, mihin pyrkiä hifi-puolen tavoin.
 
Joku puheli, että refleksikaapit olisivat hyödyllisempiä bassokäytössä. Sitä en tiedä, miten asia oikeasti on.
 
Toisaalta voisi kuvitella, että jos oikeasti pienestä 1x12" kaapista voi saada kunnollista isomman kaapin soundia, niin sellaisia ratkaisuja olisi jo markkinat pullollaan...

 
Refleksikotelon tarkoituksena on saada alemmaksi menevä hallittu bassotoisto pienempikokoisella kotelolla. Tämä pätee ainakin hifi-maailmassa. Refleksimitoituksesta ei juurikaan ole hyötyä kitarakäytössä, jossa matalia taajuuksia ei paljoa harrasteta nykyistä metalligenreä lukuun ottamatta, jossa vireet ovat kitarallakin matalia. Portatuilla koteloilla tavoitellaan yleensä hallittua suuntaavuutta, jossa osa äänistä toistuu haluttuun suuntaan tuon "portin/aukon" kautta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=239016