Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blackmore81
Alue:Muut soittimet
Aihe:Aloittelija-aikuiselle viuluksi halpa Yamaha vai joku muu?
Aika:21.10.2018 23:23
Attew: Laitanpa samaan ketjuun. Olen alunperin kitaristi, mutta sittemmin opiskellut mm. bassokitaraa ja pianoa. Nyt olen saanut päähäni hankkia sellon. Kävin kokeilemassa liikkeessä ja huomasin, että kitarataustasta on hieman apua, vaikkakaan ei kovin paljoa.
 
Jos hankkisin tällaisen sellon, olisiko siitä enemmän päänvaivaa kuin soitoniloa? Todella epäilyttävän halpa, mutta vaatimustasokin on todella alhainen.
 
https://www.thomann.de/fi/thomann_student_cello_set_4_4.htm

 
Todennäköisesti pientä säätämistä ainakin kaipaavat. Ainakin tallan osalta pientä hiontaa ja kielten korkeuden säätämistä. Mahdollisesti myös satulan viilailua. Kielet kannattaa myös vaihtaa uusiin. "Tehdaskielet" tuppaavat olemaan aika kuraa.
 
Sitten tietenkin talvella, kun ilmankosteus vaihtelee ja puu alkaa elämään niin liimasaumat saattavat ruveta irtoilemaan. Sitä toki tapahtuu kalliimmissakin soittimissa. -> ilmankostutin koteloon
 
Ei nyt kannata kuitenkaan kauhistua. Eiköhän tuostakin soittimisesta pienellä säätämisellä ihan soitettava peli tule, varsinkin jos vaatimustaso on kuten sanoit alhainen. Nuo samat säädöt kuitenkin joutuu tekemään jokaiselle uudelle soittimelle, ellei osta suoraan soitinta viulunrakentajalta tai liikkeestä, jossa "trimmaus" sisältyy hintaan.
 
Ja aina siitä jonkinlaista apua on sellon soittoon, jos jotain soitinta on soittanut. Etenkin kielisoittimia. Itse aloitin sellon soiton vuosi sitten 36-vuotiaana ja takana joitain vuosia basson soittoa ja nuorempana kitaraa. Vaikeahaan tuo on, mutta hitaasti ja varmasti eteen päin :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=237740