Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:PA-laitteiden sijoitus bändikämpällä
Aika:13.10.2018 21:26   (muokattu 14.10.2018 07:36)
-Q-: Täsmälleen tämän takia käytetään niitä monitoreja, koska ne pääkaiuttimet on suunnattu yleisölle ja soittajaparat seisoo yleensä niiden takana. Parhaimmillaankin sieltä kuuluu ääni kuin seinän takaa.
 
Omat kokemukset äänentoistolaitteiden takana olosta sensuuntainen, että monesti on tilanahtautta ja PA:ta on saa tarpeeksi kauas esiintyjistä. Jos etäisyyttä riittämiin, silloin hyvä lähtökohta tehdä erikseen lavasaundia.
 
Akustiset soittimet kannattaa tästä varmaan pitää erillään ylipäänsä. Ja itseasiassa ne on huono vertaus siinäkin mielessä että taitaa olla aika harvassa ne soittimet jossa soittaja itse kuulee äänen samoin ja samasta suunnasta kuin yleisö.
 
Aika usein akustisia soittimia kuitenkin mukana kuvioissa. Itselläni kuitenkin soittimet usein muuta kuin akustista ja ne tuottaa stereoääntä.
 
Mieluisinta on ollut jos kyse piano- ja laulutyylisestä sähköisestä esiintymisestä, ettei ole erilisiä monitoreja ja kaiuttimet on esim. takaviistossa. Tällaisessa ei tietenkään ole erilistä miksaa..
 
Riittävän suuressa tilassa myös rokki ja poppitouhut on ollut ok kun ne pääymyrit tarpeeksi kaukana ja monitorointia käytössä. Ehkä tämänlaisessa mieluisinta, että stagella on ämyrit vaikka reunoilla, josta lähtee kutakuinkin samantapaista ääntä kuin pääkaiuttimista, mutta ovat hiljemmalla. Sitä voi täydentää tarvittaessa omien tarpeiden pohjalta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=238347