Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jhlamm
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kysymys tarkoitettu pedaali-(korjaajille)
Aika:26.09.2018 13:18
Luuviulu: Mitä silloin on tapahtunut? Onko Pedaaleissa jokin (yleinen "vipstaakeli") joka vaan hajoaa, kun on tarpeeks kauan soitettu? Voiko sen korjata järkihinnoin, eli jos pedaali maksaa n100e uutena ni kannattaako heittää roskiin, vai korjauttaa jossakin, oletettavasti, että KAIKIS Puerkeis on aina se (jokin) tietty asia, joka hajoaa, ni tuleeko korjaamiset liian kalliiksi? Mielestäni yli 50% maksava korjaus on jo liikaa ja mielummin hankkii vaan uuden-
 
Jossain pedaaleissa on ollut, että esim potikat on heikko kohta kuten yllä mainittiin. Toisissa se voi olla sitten jokin muu liitäntä. Itse tullut jonkin verran räplättyä näitä rikkinäisiä ja sitten rakenneltua omia. Oma kokemus sanoo, että useimmiten se vika on mekaaninen. Jokin vipu tai potikka rikki, tai sitten johdon juotos tms. päässyt irtoamaan. Joitakin palaneita komponentteja on tullut vastaan, mutta tässä usein on kytketty sitten liian suureen jännitteeseen tai väärinperin polariteettiin tuo pedaali. Silloin on monesti selvinnyt pelkästään vaihtamalla diodit.
 
Ongelma on, että mitään varmaa korjaustapaa tai osaa ei voi sanoa. Arvuuttelukin on melko paljon mutuilua ja se pitää oikeasti avata ja tutkia ennen kuin tietää. Siksi myös noiden korjaamishinnan arviointi on vähän peestä. Toisissa pedaaleissa homma hoituu vartissa ja toisissa saatetaan vikaa hakea ja korjata useita tunteja. Yleisesti ottaen ainakin ammattiliikkeet ottaa kohtuullista hintaa purkeista, eli itse korjauttaisin sellaisella vain harvinaisuudet ja omat rakkaimmat purnukat joilla on tunnearvoa. Halvemmille on kaksi vaihtoehtoa: löytää joku DIY mies korjaamaan tai sitten myydä sellaiselle. Monesti ne ovat kyllä halukkaampia ostamaan rikkinäisiä, mutta eiköhän korjaustakin voi kysellä.
 
Hinnan puolesta se menee vielä monesti niin, että muille töitä tehdessä oma tuntipalkka pidetään hyvänä, mutta itselle harrastuksena värkätessä niitä tunteja ei niin lasketa. Tästä johtuen pedaaleja ostetaan mielellään, mutta tuntipalkalla halvemmin korjataan.
 
Ps. yleismittari on pätevä. Sillä pystyy melko paljon kokemattomampikin tutkimaan pedaalia. Tässähän on hyvä kohta harjoitella tee-se-itse mieheksi ja korjailemaan omia speduja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238730