Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Oodi suomalaiselle huippuosaamiselle
Aika:21.09.2018 12:40
Avaanpa pitkästä aikaa ihan uuden ketjun. Sain jokunen tovi sitten koekäyttöön Jaska's Music Garagen valmistaman, Tweedster-nimeä kantavan kitaravahvistimen prototyypin, jolla lupasin tehdä jonkinlaisen demopätkän. No, homma lähti sen verran käsistä, että tein kokonaisen kappaleen (miinus sanat). Ajattelin siinä kun vahvistimen soundia ihailin, että kun tämä nyt kerran ainakin omiin korviini kuulostaa mahdottoman hyvältä käskiessäni sitä nimenomaan GAS Guitarworksin mulle mittatilaustyönä rakentamalla Telecasterilla, miksen jakaisi iloani sen verran muillekin, että linkitän biisin tänne. Tuli aika hyvä fiilis siitä, että meillä täällä Suomessa osataan tehdä ihan maailmanluokan soittokamoja.
 
Tweedster ei ole vielä tuotannossa, mutta uskoisin kyllä, että tuommoisesta koneesta voisi tykätä joku muukin kuin minä. Vahvistin on herkullinen sekoitus Tweed- ja Brownface-Fenderien luonnetta, mikä toimii meikäläiselle loistavasti. Jaskahan on tähän mennessä tullut tunnetuksi ennen kaikkea ensiluokkaisten custom-pedaalien rakentajana sekä maamme parhaana vahvistinhuoltajana, joten ei ole mikään yllätys, että kaverin hyppysissä syntyy myös maailmanluokan vahvistimia. GAS-kitaroille onkin täällä jo ketju, Pekka on rakentanut mulle tähän mennessä kolme kitaraa ja tarjonnut huoltopalveluita ensiluokkaisella ammattitaidolla jo useamman vuoden. Kumpikaan ei ole koskaan jättänyt meikäläistä pulaan, kun on tarvittu ammattiseppää. Iso kiitos molemmille!
 
Niin se kappale.. nimesin sen ihan tarkoituksella teemaan sopivaksi, jotta muistan, millaisissa tunnelmissa se on syntynyt:
https://soundcloud.com/jucciz/kasettiveijo-suosii-suomalaista
 
Olkoon tämä samalla oma, hieman myöhästynyt korteni Suomi 100 vuotta -teeman kekoon ja muistutus siitä, että meidän on ihan turha nöyristellä: tässä maassa on osaamista vaikka kuinka! Tämä ei ole maksettu mainos, en saa tästä ketjusta penniäkään. Ajattelin vain silkasta ilosta raottaa sanaista ja sävelistä arkkuani - yleensähän suomalainen avaa suunsa vasta silloin, kun joku asia on pielessä.
 
P.S. Biisin rummut ovat virveliä lukuunottamatta 80-luvun alun Premierit, joten siellähän soi - arvasitte varmaan - suomalainen koivu. Sopii teemaan sekin. ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238720