Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Duke merkkinen sg -kitara
Aika:06.09.2018 09:43
miksaaja: Lainaanpa vähän ketjua omaan kysymykseeni, joka aiemmin jäi vastausta vaille, kun samantyyppistä pohdintaa myös täälä.
Itsellä pyörii nurkissa SG-kopio merkiltään Artone. Mahtaako olla samanlainen japanilainen alamerkin vekotin vai edes sitä? Ilmeisesti jotain kitarankieliä löytyy samalla merkillä, mutta interweb ei antanut itselleni tietoutta..

 
Vilkaisin tuota mulla olevaa listaa ja Artonea sieltä ei löytynyt, ei myöskään noista "isännättömistä" brändeistä. Se ei silti tarkoita, etteikö se voisi olla jonkun "tunnetumman" valmistajan jollekin tietylle jälleenmyyjälle tekemä "oma" merkki. Siis vähän niinkuin nuo J & D:t ja Harley Benttonit.
 
Enemmän asiaa kaiveltuani kävi ilmi, että tuolla Duke-brändillä kitaroita valmisti myös Tombo, se ei käy ilmi tekikö se niitä Kawai Teiscolle vaiko "omiin nimiin". Kovin kiinnostavaa on noita wanhempia japsi-soittimia (niiden alkuperää siis) selvitellä. Valitettavasti vaan aina silloin tällöin tulee vastaan sellaisiakin, joista ei saa mitään tolkkua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238611