Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Keinokuorma/loadbox mesan perään.
Aika:09.08.2018 22:40   (muokattu 09.08.2018 22:45)
Täältä myös ääni Bluetone Loadboxille. Olen itse käyttänyt sitä Mesa mark V:n ja Mesa mark IV:n kanssa joita en aja kuormaankaan kylläkään täysillä, mutta kuorma antaa monenlaisia mahdollisuuksia suitsia vahvistimen tehoja. Loadbox on reaktiivinen joka pikkuisen parantaa soundia luonnollisemmaksi myös isolla kuormalla. Tehonkesto on vakio mallissa sellainen että satavattista ei viitsi siihen kyllä ajaa täysillä mykkänä, mutta esimerkiksi voi tehdä niin, että laittaa kahdeksan ohmin keinokuorman rinnakkain kahdeksan ohmin kaapin kanssa neljän ohmin kaappilähtöön jolloin puolet vahvarin tehdosta menee kuormaan ja puolet kaapille jolloin kuormasta saa samalla halutessaan linjan vaikka äänikortille tai tiskiin. Ne tekee varmasti Bluetonella sulle siitä halutessasi version, jonka tehonkesto on isompikin, mutta se varmaan maksaa vähän lisää, mutta kannattaa ilman muuta kysyä suoraan pajalta miten homma menee.
 
Loadbox tarjoaa leikkurin eli passiivisen kaappisimulaation linjalähtöön jonka kyllä saa pois jos haluaa käyttää mieluummin vaikka Blueboxin tapaista impulssiboksia tai Torpedo C.A.B esimerkiksi tai ajaa impulssin vaikka tietsikalta. Loadboxin oma passiivinen simu on ihan käyttökelpoinen, mutta vähän kaksiulotteinen verrattuna impulssiin, mutta itse käytän sen verran lieviä säröjä ja kliinejä että noi passiiviset simut kelpaa mulle hyvin, mutta higainissa impulssi kyllä antaa luonnollisemman tuntuman.
 
Mitä vakio Loadboxin tehonkestoon tulee, niin ymmärsin kyllä että tommonen satavatiinen vahvistin käy sille hyvin, mutta ihan täysillä ei ole hyvä luukuttaa, mutta esim. master puolessa välissä ei pitäisi olla mitään ongelmaa, mutta varmista asia suoraan pajalta kyllä ne kertoo. Mulle tuo on ollut kuitenkin juuri sitä mitä tarvitsen..... tykkään.
 
E: itse käytän kyllä kahta keinokuormaa, jolloin ei kytkentävariaatiot lopu kesken ja voi suitsia vahvistimen tehoja monella tavalla. Tuli mieleen semmoinen, että jos Loadbox ei yksin riitä vahvistimellesi, niin torilta joku huokea yksinkertainen keinokuorma siihen rinnalle johon niistää vaikka puolet vahvistimen tehoista ja ajaa voin toista puolta loadboxiin, mutta asiaan löytynee elegantimpiakin ratkaisuja kun juttelet Bluetonen kavereiden kanssa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238391