Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sotakoira Musti
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nitroselluloosalla lakatun kitaran säilyttäminen telineessä
Aika:07.07.2018 00:17
Henkkoht ihmettelen, että mistä saa ostettua nykyaikana (tai n 5 vuotta sitten) kitaratelineen, jossa ei ole minkäänlaista käyttöohjetta tai tuoteselostetta. Kaipa se on sitten mahdollista.
 
Voisi kuvitella, että ne kammottavat jäljet kaulaan eivät ilmestyneet yhdessä yössä, vaan hiljalleen. Ja luulisi samoin, että soittaja kiinnittäisi huomiota jos alkaa peukalonhangasta lakka hiljalleen kuplimaan.
 
No, meitä on moneen junaan. Ymmärrän toki, että jollekin nitrolakan mahdollinen käyttäytyminen voi tulla yllärinä ja ymmärrän että kitarateline on tarkoitettu kitaran telineeksi, eikä esim vaatehengareiden ripustamista varten (mulla on tosin näin).
 
Gibsonin FAQ:sta löytyi tämmöinen:
 
What is stand damage?
 
Stand damage occurs when the chemicals in the rubber used on guitar stands react with the nitrocellulose lacquer used to finish our instruments. It can range from a slight discoloration to the finish to actually "eating away" the lacquer topcoat. Unfortunately, this situation is not covered under your warranty. The safest way to prevent this from happening is to cover the rubber parts of your stand with a soft cotton cloth (use guitar polishing cloths). Guitar stands should only be used to 'temporarily' store your instrument, such as on a gig. The safest place to store your instrument is in its case.
 
Eipä ole oman lespan manuaalia juuri saatavilla. Olisi kiva tietää onko tämä sama tieto siinä. Voisi kuvitella, että on.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238206