Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nitroselluloosalla lakatun kitaran säilyttäminen telineessä
Aika:06.07.2018 14:58
Moi.
 
Sotakoira Musti: Syy-yhteys löytyi kuluttajariitalautakunnan mielestä ja sai 200€ korvausta.
 
Sen verran tarkennusta että tuon linkin perusteella kuluttajariitalautakunta suositteli 200€ korvausta, mikä ei automaattisesti tarkoita korvauksen saamista.
 
Aika usein "hävinnyt" osapuoli tuohon tyytyy, muttei missään nimessä aina.
Ainakaan noinkin epäselvässä tapauksessa.
 

 
Kyseinen riitatapaus oli/on kuitenkin taas kerran muistutus siitä että "EI KISSAN KUIVATUSTA MIKROAALTOUUNISSA" yms. klausuulit tulee ehdottomasti muistaa jos maahantuomiaan tai valmistamiaan tuotteita julkisesti kauppaa.
Vaikkei Suomessa ainakaan mun mielestä pitäisi olla tarpeen, olemme kuitenkin keskimääräistä hoksummilla aivoilla varustettuja.
Korvauksia työkseen kalastelevat yksilöt tietty erikseen.
Kympin ständin tonnin instrumentille ostavat ovat aika usein niita samoja henkilöitä jotka ostavat samaiselle instrumentille muutaman kympin pehmeän pussin ja järkyttyvät kun kaula mystisesti katkeaa vaikka oli turvassa suojapussissa :/.
 
Kellekään ei ainakaan näin nettiaikaan pitäisi tulla yllätyksenä että valtaosa keinoaineista pehmittää kaikkia nitroselluloosapohjaisia lakkoja vaihtelevissa määrin, ja jos kitaratelineestä maksaa kympin, ei oikein voi olettaa että pehmusteet olisivat luonnonmateriaaleja jotka on absoluuttisen varmasti käsitelty ilman nitroselluloosaa pehmittäviä kemikaaleja.
 
Jotkut nitrolakatut instrumentit eivät kestä edes farkkujen väriaineita, saati sitten synteettisiä kumeja.
Itsellä tuo tuli eteen kun käsiini kulkeutui se surullisen kohtalon kokenut ainoa virallista tietä maahantuotu Heritage 535, ja ihmettelin kyljen lakan röpelöisyyttä ja sinertävää väriä.
Kun tarttui farkkuihin kiinni istualtaan soittaen, ei tarvinnut enää ihmetellä...
Eli yllä ehdotettu kankaalla päälystäminenkin toimii vain osalla kankaista.
 
Olen myös varsin eri mieltä asiantuntija XX:n väitteestä että nitroselluloosapohjaiset pintakäsittelyt olisivat (olleet 2013) ~tonnin hintaluokassa yleisiä.
Kahden-kolmen tonnin hintaluokassa ehkä?
 

 
Veikkaan että myyjätaho muisti jatkossa ilmoittaa ettei pehmustemateriaali välttämättä sovi nitroselluloosalakatuille instrumenteille.
Kuten kaikki muutkin olivat jo siihen asti ilmoittaneet.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=238206