Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tinippa84
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:GU50 pääteputkelle skemoja?
Aika:01.06.2018 20:00   (muokattu 01.06.2018 20:13)
okabass: Onko vastakytkentä "oikeinpäin"?
 
Tossa ei oo semmosta vielä. Tilanne on pääteputkien toimintapisteen asetus ja vaiheenkääntäjä valmiina. Ohjausta ei vielä ole.
 
Luulisi toimivan 10 ohm katodivastuksella. Eihän ole kytkentävirhettä? Vaikka tuossa on tanakat suojahilat, ne monasti vahingoittuvat ekana, jos putki ottaa hallitsemattomasti virtaa.
 
Niin luulis, mutta ei pelaa. -10v biasjännitteellä saa hikiseen n. 30mA. Eli periaatteessa ei voi toimia. Tuolla asetelmalla pitäis olla kyllä virtaa tuutissa ja paljon. Tilanne sitten muuttui kun poistin katodivastuksen, niin -70v oli hallitsematon. Kyllä siinä yksi putkikin lähti putkien taivaaseen.
 
Toi kytkentä on tarkistettu moneen kertaan ja sen kaiken järjen mukaan pitäis olla oikein.
 
Putkitesterillä tilanteessa anodeilla 500v ja G1 = -50v putkea ei saanut likimainkaan kiinni. Anodeilla 250v putken sai käyttäytymään jollain tapaa normaaliin tyyliin.
Tosin datalehtien mukaan kovilla jännitteillä putkea ei saakkaan kiinni asti silkäli niitä käppyröitä luettiin oikein.
 
http://www.jogis-roehrenbude.de/Les … r-Schippmannns-GU50-Amp/GU50Amp.gif
Tuossa on "raakabias" -100 V. Eli vaatiikohan putki normaalista poikkeavan biasjännitteen. Eli enemmään miinusjännitettä.
Oskillaatiota voi myös olla, toihan vissiin radiotaajuusputki. Eli esim. snubber-konkkaa kytkentään, hilojen sarjavastuksia isommaksi.

 
Toi on tietty mahdollista(kin), mutta olisin arvellu että tuolla -70:llä voltilla olis päässyt jo johonkin tulokseen. Muistelisin, että maksimiarvo G1:lle on toi 100v. Ehkä seuraavaks vois lähestyä biasjännitteen tuplauksella ja kattoo mitä siellä -100:n paikkeilla tapahtuu ...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=237770