Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AoA
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kompressorit tiettyihin tarkoituksiin
Aika:26.05.2018 12:49
Timo JM: Varmaan enemmistö on sitä mieltä, että CLA-2A on turvallinen ja varma valinta silloin, kun asetellaan kompuraa lauluraidalle. Vaan olisi kiva kuulla mitä kukakin tykkää käyttää muihin. Esim. bassoon, sähkö- ja akustiseen kitaraan, rumpuihin, jne. Myös vaihtoehtona lauluun.
 
Eli mitä, mihin ja miksi?

 
Tässä tulee mietteitä
 
Bassossa nauhamallinnus + Kramer Pie sopivilla asetuksilla on usein toimiva, voi säätää releasen ja ration sopivaksi niin että kompuroi just niinku pitää, mutta tietynlaiseen pumputukseen sopii kyllä CLA-2A.
Akkarissa toimii monesti oikein kivasti CLA-2A.
Sähkökitaroissa riippuu niin soundista ja soitettavasta jutusta että miten tulee laitettua, joko PuigChild sopivalla asetuksella tai CLA-2A.
 
PuigChild on mainio rummuille koska yleensä 6 asetuksesta löytyy just sellanen mikä nappaa sopivasti, tulee kuunneltua ensin överi-asetuksilla biisin kanssa ja sitten siitä säätää sopivaksi. Jos kaikkea eq/gatea/kompuraa kaipaa niin SSL-kanava on erittäin jees.
 
Laulussa itsellä kompuran valintaan vaikuttaa että hakeeko laulun yleissoundiin lisää kirkkautta/selkeyttä vai haluaako jotenkin pehmentää. Eli taas riippuu erittäin paljon miltä korkeudelta laulaa, millainen rytmi ja mikä muutenkin on homman nimi. Tässäkin usein joko Kramer Pie jos haluaa nopeampaa tai CLA-2A, mistä jälkimmäinen kyllä pehmentää aika tavalla. Myös yleensä joku nauhamallinnus ennen kompuraa, mistä saa haettua pöhinää, "karaktääriä", vai miten se ees kirjotetaan heh. Tasoittaa myös miedon mukavasti. Jos ei noin saa toimimaan niin sitten pitää kokeilla jotain muita.
 
Kramer Tape, CLA-2A, PuigChild ja Kramer Pie ovat olleet kyllä erittäin kova combo mistä tulee yleensä valittua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=237982