Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaXu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kappimalli jopa parempi kuin oikea kaappi!!
Aika:05.05.2018 10:55
sound of blues: https://youtu.be/8XfLz5cLpAc
 
Vaikka diggaankin The Pedal Showta, mielestäni he ovat vähän pihalla mitä tulee moderneihin digivehkeisiin. Pelkästään parempien kuulokkeiden käyttö olisi auttanut soundia, mutta olisin mielelläni nähnyt tuossa jaksossa myös kokeiltavan soundia studiomonitorien tai PA-kaapin kautta. Myös parempi tutustuminen Mooer Radarin ominaisuuksiin olisi varmasti auttanut.
 
Vältän kuulokkeiden käyttöä Axe-Fx 2:n kanssa ihan samoista syistä kuin TPS:n tyypit, siitä puuttuu se yhteys kitaran ja kaiuttimien välillä. Näin on sanonut Axe-Fx:n kehittäjäkin. Studiomonitorien kanssa en koe tätä ongelmaa lainkaan ja soundi on hyvä, joskin tietysti erilainen kun kaiutinsimulaatio on läheltä mikitetyn kitarakaapin soundi eikä se, mitä kuulisit suoraan kitarakaappina.
 
Jos on ihan pakko käyttää kuulokkeita, niin kannattaa kokeilla useampaa eri mallia. Mun AKG:t ja Beyer-Dynamicit kuulostavat ihan erilaisilta vaikka muut asetukset olisivat samat. Beyerit ovat lähempänä mitä studiomonitorit, mutta AKG:ssa on sellainen soundi joka toimii mielestäni kitaran kanssa hyvin. Kuulokkeiden lisäksi pistän yleensä Axen kaappimallinnuksesta huonesimulaation päälle (kaiun lisäksi) tuomaan tilan tuntua. Se tekee soundista eläväisemmän luurien kanssa. Kuulokkeidenkin kanssa volan kääntäminen kaakkoon parantaa soundia, mutta ei se hyvää kuulolle tee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=237843