Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vobg
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Rautalankakitaran äänityksestä
Aika:22.04.2018 22:19   (muokattu 22.04.2018 23:51)
PJS: Sähkökitaran äänittämiseen ei kyl paljoa ton enempää mystiikkaa liity :D Erilaisia mikrofoneja voi testailla et josko joku tuntuis enemmän omalta, mut noi nykyisetkin on tosi jepa. SM57 sijaintia kaiutinkartion edessä kandee vähän fiilistellä, sillä on yllättävän suuri vaikutus, että mihin kohtaan kartiota täsmälleen se mikki on sihdattu.
 
No höh. Mutta kai sitä löytyy kaikenlaisia viritelmiä ko. genreen liittyen. Tuolla foorumilla oli ihan ok juttuja. Jotta tämä ketju ei jää täysin nollille informaatio-arvoltaan niin postaan katkelman:
 
"Se shure 57 kartion edessä toiminee ihan ok. Mutta sit jos haluaa elämää suurempaa saundia aikaseksi niin on syytä miettiä muita konsteja.
Tässä muutama: vie se vahvistin johonkin todella outoon paikkaan esim. betoniseen rappukäytävään, kylpyammeeseen tai ullakon vintille sahanpurujen sekaan. Tai kokeile jotain ihan patterilla toimivaa vahvistinkoristetta.(esim. fuzz saundi lähtee todella hyvin sellasesta fender minitwin patterikoristeesta).
 
Stereomikitys on aina tukevampi kuin mono. Ja sitten jos haluaa todella leikkiä niin tuplaukset toimii aina. (ei ehkä perinteisessä rautalangassa?) Mut kannattaa kokeilla niitäkin. Mielikuvitus lienee se paras työkaveri. Ja toki konkkamikkiä tai nauhamikkiäkin kannattaa kokeilla. Ja usein olen kuullut että isot pojat lisäilee vielä paljon jälkeenpäin efektejä esim. kaikua ja kompuraa raidoille. Mikä se hyvä saundi sitten on siihen on mahdotonta vastata, riippuu biisistä.
esim. Tämä kaveri on elättänyt itsensä tälläsellä kitarasaundilla. Toki biisitkin on rautaa eikä taatusti rautalankaa. :D
http://www.youtube.com/watch?v=IA-DjpLitCA&feature=related
Itseasiassa taas meinaa lipsahtaa OT.ksi ...mutta olen aina funtsannut et miksi herra Young ei valitse koskaan taustalle yhtään svengaavampaa komppiryhmää. Kunnes tajusin että homman kupletti on just toi sekametelisoppaa muistuttava kokoonpano. Eihän se muuten olis Crazy horse."
 
/plastic badding
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=237751