Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mitkä lukko virittimet sopivat Gretsch G2622 maliin.
Aika:27.03.2018 11:11   (muokattu 27.03.2018 16:50)
K_B_M: Eli otsikon aihe kysymyksenä.
Mitkä lukko virittimet sopivat kyseiseen malliin. Mitä suosittelette ja mitä kannattaa välttää ?

Sanoisin että jos haet apua mahdolliseen vireongelmaan niin lukkovirittimet eivät sitä automaattisesti tuo. Itellä on lukkovirittimet GAS thinline telessä (omat kuvat), painavina ne tuovat hieman kaulapainoa yläosaltaan onttoon suht keveään teleen joten sen ne tekevät myös Gretschiin joka on aavistuksen kaulapainoinen ja bodyltaan kevyt.
 
Lisä kysymys.
 
Mitä muuta voisi modata gretsch G2622 mallissa ja millä ne kannattaa korvata ?
 
Kiitos ja anteeksi etukäteen.

Mulla oli vastaava vasuri, vaihdatin siihen luusatulan ja vintage tyyppiset virittimet. En muista että olisi ollut vireongelmia tuon jälkeen.
Mikit tuossa ovat aika tummasoundiset mutta kyllä niillä pärjää.
 
Jos virittimet toimivat ok niin mun mielestä tuohon kitaraan riittää satulan vaihto, jos se ei auta vireongelmiin (jos niitä on) niin sitten vasta virittimet vaihtoon. Jos oikeen muistan niin tallan kanssa oli jotain ongelmia, jonkun kielen säätövara oli ihan tapissa eli intonaatiota ei saanut ihan kohdilleen. Tallapalat saa käännettyä eli siten saa hiukan lisää säätövaraa.
 
Vie kitara tsekattavaksi jollekkin kitarasepälle, perushuolto/säädöt/nauhojen kiillotus yms maksaa n. satkun, saat samalla tietoa kitarasta ja siitä mitä sille kannattaa tehdä.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=237558