Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Koskettimet
Aihe:Ovatko digitaalipianojen soundinäytteet netissä luotettavia?
Aika:26.03.2018 13:44   (muokattu 26.03.2018 13:50)
Timo JM:
Demo löytyy tästä:
https://youtu.be/S6x2MNEeqWI
 
Thomannin saman hintaluokan pianojen soundissa oli kaikissa jotain vikaa. Usein ne kuulostivat jopa jotenkin vaiheisilta. Siis aivan kuin niiden äänessä olisi vaihevirhe. (Luurit päässä tulee vastaava fiilis korviin kuin silmiin silloin kun niitä vääntää killiin.)

 
Tuossa pianossa tuubivideossa tulee se kovan lyönnin ääni turhan helposti, toivottavasti velocityä saa säädettyä. Jokuhan voi tosin pop keikalla tykätäkin iskevästä läpileikkaavasta äänestä, mutta tuo on kotipianon näköinen.
 
Videon 1:30 kohdassa loppuäänet hiljaa soitettuna oli ihan hyvän kuuloiset.
 
Itse testasin musaliikkeessä viimeksi Roland RD 2000:ta, joka ei mielestäni esittelyvideoissa ole kauheasti loistanut edellisiin verrattuna, mitä nyt monipuolisuutta liveen vähän lisää. Siitä löytyi V Pianosta sopivat säädöt kuitenkin, saa säädeltyä omaan soittotyyliin.
 
Edellinen mallia RD 800 on tullut käytettynä kohtuuhintaiseksi. Se ehkä parasta hintalaatusuhdetta käytettynä ikäänkuin jokapaikan höyläksi.
 
Itsehän vetelen toistaiseksi Yamaha CP4:sella, joka kevyempi kantaa, aika kova säätely ollut omaan soittotyyliin, mutta tarpeeksi säädeltynä on pianoja ja layer yhdistelmiä aika moneen tilanteeseen.
 
Kerro kokemuksia kun saat vehkeen!
 
PS: Toisessa videossa tuli Hemingway, se mitä minä kokeilin oli kyllä aika katastrofaalinen, mieluummin testailisin vaikka Casion Priviaa.
https://youtu.be/z70L_hhcX70
Priviassa on mielestäni ainesta!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=237528