Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Verottaja ja kilometrit
Aika:20.03.2018 10:03   (muokattu 20.03.2018 10:10)
geggo: "Pimeet liksat kunniaan"
 
Juurikin näin! Tyhmä on myös verottaja, kun haluaa näin muusikoiden toimivan.
 
Jos teet Tampereelta Ouluun keikan ja istut peltirasiassa yhteensä lähes 20-tuntia, ja soittelet joutavia noin 5-tuntia. Siitä sitten kulujen /matkojen jälkeen verottajalle palkaksi ilmoitetaan 7 euroa, mistä maksetaan vero! Eihän tämä nyt kauhean katu-uskottavaa ole mihinkään kuponkiin kirjoitettuna?
Sitten vielä kun teet keikkailua päivätyön ohessa jolloin vero on esim. 40%.
 
Miten meidän viuluviikarien ja piipittäjien kävisi jos alettaisiin yhteistuumin LAKKOON!?
 
Miten kävisi tanssienjärjestäjille, huvikeskuksille, laivoille, laskettelukeskuksille? ohjelmatoimistoille, jne.
Joko ne ristus sitten alkaisivat arvostamaan soittajienkin "menetettyä aikaa"?

 
Ainakin parilla-kolmella bändillä tässä maassa pyyhkii taloudellisesti aivan hyvin - he tuskin haluavat lähteä lakkoilemaan. Samaan aikaan tosin suurimmalla osalla soittajista tuntipalkaksi jää sen verran vähän, ettei huvita edes laskea. No, vanha viisaus kuuluu edelleen: ei näitä hommia ole pakko tehdä - eikä rahan takia kannata hommaan lähteä alun perinkään.
 
Tässä on pakko kompata WW:tä, eli "yhteistuumin sitä ja tätä" on kaunis ajatus ja itsekin haluaisin sen päivän nähdä, vaan eipä se käytännössä noin mene niin kauan kun edes pienellä marginaalilla pyyhkii hyvin. Nämä muutamat hyväosaiset tiedostavat ihan takuulla alan huutavat epäkohdat, mutta koska ne eivät kosketa heitä niin rajusti, kukaan ei uskalla marssia esiin, avata suutaan ja ruveta pitämään pienempien puolta. Ei, vaikka se jossain vaiheessa kääntyisikin kaikkien eduksi.
 
Onhan se samalla murheellista, että niin monet bändit ihan tietoisesti tälläkin hetkellä polkevat hintoja ja alihinnoittelevat vapaa-aikansa ronskisti, jotta saavat kalenterin näyttämään "hyvältä". Tästä ei seuraa mitään hyvää alan kokonaiskehitystä ajatellen: päinvastoin, omalle työpanokselle ei todellakaan suurempaa arvoa anneta ja tuotteen myyntihintaa on todella hankala nostaa myöhemmin, kun on annettu ymmärtää, että lähdetään kyllä puoli-ilmaiseksikin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=237401