Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mosaiikki
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Blowup Vol. 4 Helsinki, Korjaamo 12.-14.10.2018
Aika:05.03.2018 21:36   (muokattu 05.03.2018 21:37)
BLOWUP VOL. 4 valtaa Kulmasalin ja lisää artistien määrää.
 
Lokakuun puolivälissä, kun talvi on sopivasti ottamassa otetta, räjähtää käyntiin BLOWUP VOL. 4 -festivaali. Blowup on vaihtoehtoisen raskaan musiikin sisäfestivaali Helsingin Kulttuuritehdas Korjaamolla 12.-13.10.2018. Doom metalliin ja sen laitamille syntyneisiin marginaaligenreihin erikoistunut tapahtuma on lajinsa lippulaiva Suomessa ja tarjoaa valikoituneen ohjelmiston asialle omistautuneiden makuun.
 
Tapahtuman ensimmäiset esiintyjät BONGRIPPER (US), AUTHOR & PUNISHER (US), HÄLLAS (SWE) ja KING DUDE (US) julkistettiin helmikuun alussa ja nyt luvassa on täydennystä. Uudet julkistukset jatkavat musiikillisesti tuttua linjaa tarjoten painostavuutta ja valtakulttuuria haastavaa anarkismia. Julkistettavista artisteista kaksi debytoi Suomessa tulevana syksynä.
 
Yhdysvaltalais-suomalainen MIKE IX & SOUTHERN NIHILISM FRONT on Eyehategodin laulaja Mike Willamsin ja Jaakko Vanhalan yhteistyöteos, jonka ensiesitys koetaan lokakuussa Korjaamolla. Kollaboraatio esiintyy kumpanakin festivaali-iltana keskittyen toisena harsh noiseen ja toisena spoken word -taiteiluun. Teos on ainutlaatuinen kokonaisuus ja samalla kunnianosoitus menehtyneelle Eyehategod -rumpalille, Joey LaCazelle.
 
Ensikertalaisena festivaalilla esiintyy myös venäläis-ukrainalainen yhtye KAUAN. Tutulta kalskahtava nimi kielii artistin erikoisuudesta; yhtye laulaa suomeksi. Bändin musiikki on yhdistelmä herkän kauniita melodioita ja raakoja kitarasoundeja raskailla rummuniskuilla teroitettuna. Komeuden kruunaa hämyisät lyriikat, joissa leijailee ripaus jotain vierasta.
 
Takuuvarmaa stoner doom -mörinää ei unohdeta, vaan sitä tarjoilee yhdysvaltalainen, viimekesäisen keikkansa loppuunmyynyt ACID KING. Oman industrial -leimansa papereihin iskee brittiläinen GODFLESH. Yhtyeen uudella Post Self -levyllä kuullaan post-punk -vivahteita ja kaikuja bändin alkuajoilta.
 
Blowup järjestetään Korjaamolla nyt neljättä kertaa. Tapahtuma valtaa käyttöönsä Kulmasalin salin ja lisää artistien määrää. Musiikin lisäksi festivaali ruokkii taidenälkää viikonlopun mittaisella valokuvanäyttelyllä ja DJ-pöydän takana nähdään lavallakin esiintyvä King Dude. Festivaalin ympärille on rakentumassa tummanpuhuva kokonaiselämys, jonka yksityiskohdat ja artistikattaus kokonaisuudessaan kirkastuvat kevään aikana.
 
Blowup Vol. 4 -festivaalin kahden päivän liput tulevat myyntiin maanantaina 5.3. Tikettiin. Lipun hinta on alkaen 69,50 €, sisältäen palvelumaksun. Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.
 
BLOWUP VOL. 4 -- 12.-13.10.2018
Kulttuuritehdas Korjaamo
Töölönkatu 51 a-b, Helsinki
Liput 2pv. alk. 69,50 € Tiketistä.
https://www.tiketti.fi/Blowup-Vol-4 … das-Korjaamo-Helsinki-lippuja/52185
 
Vahvistuneet artistit:
MIKE IX AND THE SOUTHERN NIHILIST FRONT (US/FI) / KAUAN (RUS) / GODFLESH (UK) / ACID KING (US) / BONGRIPPER (US) / AUTHOR & PUNISHER (US) / HÄLLAS (SWE) / KING DUDE (US)
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1565189616895046/
 
http://www.blowup.fi | http://twitter.com/blowupFI | http://www.instagram.com/blowupthatgramophone/ | http://www.facebook.com/blowupthatgramophone
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=237140