Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fretnut
Alue:Livetoiminta
Aihe:Aktiivikaiuttimet, 10" vai 12"?
Aika:02.03.2018 19:13
musamies: Toisaalta jos haluais täyteläisyyttä ilman subbareita, en tiedä vastaisko joku tämäntapainen huutoon?
https://www.thomann.de/fi/ev_etx_15p.htm

 
Noilla varmaan homma hoituisi komeasti ja pystytys olisi nykyistä yksinkertaisempaa, mutta mutta... "Weight: 27.7 Kg"
 
sepisti: Jos haluaa oikein kompaktin setin, kannattaa käydä jossain testaamasaa HK-Audion Lucas Impact -setti. Siinä on 8-tuumaiset yläpäät ja ei kuulosta yhtään ohuelta tai mitättömältä.
 
Noiden kanssa suppanen on otettava varmaankin aina mukaan? Ajatuksena on kylläkin setti jolla hoituu laulut tarvittaessa pelkillä yläkaapeilla. Suppasia otettaisiin kyytiin sitten hiukan isompiin paikkoihin, missä bassari ja bassokitara tarvitsevat lisävoimaa.
 
s151669: Alemmas ulottuvasta toistosta ei ole laulukäytössä mielestäni mitään hyötyä.
 
Tähän se oikeastaan kiteytyy, voihan se olla tosiaan niinkin että kun koko bändi mölisee niin laulusoundin nyanssit jäävät taka-alalle. Tätä olisi kiva päästä vertailemaan. Onkohan tälle mielipiteelle yleisempääkin kannatusta?
 
s151669: Suurempi kaiutin on myös enemmän suuntaava korkeilla taajuuksilla. Yleensä ikävästi jakotaajuuden lähimaastossa jossain 1-2kHz hujakkeilla, joka vielä sattuu keskelle laulun aluetta. Näinollen 10" kaiuttimella saanee teoriassa parempaa ääntä muuten kuin suoraan edestä kuunnellessa. Huomaako eroa käytännössä sisätiloissa joissa on heijastuksia joka lähtöön on toinen juttu.
 
Tuo suuntaavuus on kiinnostava aihe, jos kahdella kaiuttimella pitää kattaa mahdollisimman leveä alue. Toisaalta ylin diskantti taitaa olla se jossa rajat tulevat ensimmäisenä vastaan jos ja kun saman mallisarjan kaiuttimissa on samanlainen suuntain.
 
oksatboys: Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja niiltä jotka ovat kokeilleet saman mallisarjan 10" ja 12" komootteja rinnakkain......Jos sitten tarvitsee enemmmän möykkää niin on kuitenkin oltava subbarit ja vaihdettava kokonaan eriluokan kaiuttimiin.
 
Nimenomaan tämä olisi mielenkiintoista, onko 12" kaappi varman päälle pelaavan asiakkaan valinta, vai riittäisikö 10" kevyempi ja roudattavampi versio samasta kaapista? Yamahan DXR-sarjassa hintaero on aika iso, mutta esim. QSC:llä johon aikaisemmin viittasin hintaero on aika olematon.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=237366