Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Semialoittelijalle putkinuppi/kombo heviin ja rockiin
Aika:11.02.2018 23:22
Matoleka: Sain nupin viikonlopuksi testattavaksi.
Ensipuraisu oli todella vakuuttava! Mahtavat säröt ja cleanit!
 
Periaatteessa kaikki oli mitä olin hakemassa mutta soittotatsi oli kuitenkin transistori vehkeisiin tottuneelle vähän mutta kuitenkin liian erinlainen.
En tiedä eikö sitä tietoisesti uskalla näin vanhemmalla iällä kitaran soiton aloittaneena, kokeilla liian radikaaleja muutoksia. Pelkää että se vähänkin opittu pitää aloittaa alusta?
 
Niin tai näin. Olen tunnettu nopeista (mutta monesti loppuun asti harkitsemattomista) liikkeistä, joten lopputuloksen voi käydä katsomassa torilta!
 
Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille. Laite oli oikeanlainen, soittaja ei!

 
No mikäs siinä? tietenkin sinä olet se kuningas joka päätät minkälaisten välineiden kanssa tykkäät operoida ja jos homma ei tunnu hyvältä, niin eihän siinä ole mitään järkeä. Kyllähän tämmöiset kokeilut joka tapuksessa opettaa aina jotakin.
 
Itse olen oppinut vuosien varrella että ei kannata hätääntyä, vaikka ei heti hyvältä tuntuisikaan. Esimerkiksi kun itse ostin tuon oman pikkuputkarini, niin meni aika kauan (monta kuukautta) ennen kuin löysin ja tajusin laitteen potentiaalin ja sitten yhteiselo onkin ollut melkein yhtä juhlaa. Putkivahvismien dynamiikasta kun puhutaan, niin siinä tullaan sellaisten merkillisyyksien äärelle, että kaikki vaikuttaa jotenkin kaikkeen. Tahtoo sanoa, että kun master on hiljaisella niin atakki on ihan erilainen ja oikeastaan melkein kaikki vahvistimessa käyttäytyy vähän eri tavalla kuin sitten kun sen masterin avaa reilummin jolloin tuntuu kuin käsissä olisi kokonaan eri laite kuin hetkeä aikaisemmin. No tämä on juuri se asia joka on kotioloissa hankala toteuttaa ja vaatii lähes välttämättä keinokuorma varsinkin pienen putkivahvistimen kaveriksi. Nimittäin, niin paradoksaaliselta kuin se tuntuukin, niin pienen putkivahvistimen saaminen soundaamaan hyvältä vaatii että sitä pitää ajaa paljon kovempaa kuin isoa. Mä en tiedä mistä se johtuu, mutta olen nyt muutamaankin kertaan joutunut asian toteamaan että ison rakkineen saa pienellä äänenpaineella soimaan helpommin hyvin kuin pienen rakkineen jota pitää huudattaa enemmän.
 
Mutta mutta, tottakai laitteissa on erilainen atakki ja soittotatsi muutenkin ja tärkeintä on että minkälaisen kamppeen kanssa itse tunnet olevasi kotonasi. Sitä paitsi trankkuvehkeet eivät todellakaan ole mitään kämäsiä, vaan niitä on todella hienoja ja makea soundisia etenkin analogisia trankkuvahvareita. ei sitä kukaan muu voi tietää mikä juuri sinulle on hyvä. Sinä itse vain.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=237174