Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bassottaja_92
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Toiminimi - peruskysymyksiä
Aika:18.01.2018 13:50
Koitanpa täältä vanhasta ketjusta vielä kysellä aiheesta, kun en oikein varmaa vastausta ole mistään löytänyt! Eli mietin kumpi on kannattavampaa pääsääntöisesti keikoilla itsensä päätoimisesti elättävänä, perustaa toiminimi vai käyttää laskutuspalveluita?
Olen siis tehnyt nyt muutaman vuoden keikkaa, käyttäen laskutuspalveluita. Nyt tilanne on se että tänä vuonna keikkaa tulee oleman entistä enemmän ja kauan mielessä pyörinyt toiminimen perustaminen tuntuisi nyt ajankohtaiselta. Tässä asioita selviteltyäni muutama asia vaan mietityttää.
 
-Tuloni tulisivat tänä vuonna todennäköisesti ylittämään tuon YEL -vakuutuksen rajan. Joutuisin siis alkaa maksaa sitä joka tapauksessa vaikka jatkaisin samaan tapaan laskutuspalveluilla.
-Laskutan käytännössä pelkästään esiintymisistä jotka ovat alv vapaata, joten siinäkään ei olisi hyötyä yrittäjänä alvin huojennuksista.
-Joutuisin varmastikin hankkimaan kirjanpitäjän, joka ei nopeasti laskettuna tulisi nykyisiä laskutuspalvelujen palvelumaksuja edullisemmaksi, jopa päin vastoin.
-Tälläkin hetkellä voin ilmoittaa vähennyksinä mm matkoja ja muita hankintoja. Poikkeaisiko tämä kuvio jotenkin toiminimen kanssa?
-Toiminimen kanssa voisin kuitenkin tehdä ilmeisesti hankintoja alvittomana? Vai onnistuuko tämä kuvio jos päätulonlähteeni on esiintymiset joista en sitä alvia maksa?
 
Tässä muutama asia, kiitos jos joku viitsii vastata! Varmasti tässä asioita joita en vielä ole ymmärtänyt oikein.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=219378