Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hendrix strato
Aika:20.12.2017 20:30
Metalkallo: Heh, mulla vähän sama ajatus kuin aloittajalla, kovasti kaasuttaa, mutta kun löytyy jo hyvä strato niin tuskin viitsin hankkia. Kait? Ääh. :)
 
Eiköhän tuo ole ihan hintansa arvoinen. Itseä kiinnostaa tuossa eniten nuo mikit jotka saa kyllä erikseenkin ostettua koska ovat nuo pure vintage 65:t (toinen nimi american vintage). Tietty Hendrix stratossa tuo tallamikki on vinossa toiseen suuntaan, ja kaula väärinpäin joka mahdollistaa kait helpommat venyttelyt ja tiukemman bassontoiston paksummilla kielillä.
 
Itsekin kuulisin niitä joilla kyseinen kitara on.

 
Tiukemman bassotoiston paksummilla kielillä saa myös niin, että soittaa lähempää tallaa, vaikka tietenkään se ei onnistu jos pitää/haluaa dempata pikkauskäden kämmensyrjällä, mutta toisaalta jos opettelee demppaamaan basistin tavoin otelautakädellä, niin voi tiukentaa vielä straotn jo muutenkin tiukkaa tallamikkisoudia siirtämällä pikkauspaikkaa lähemmäs tallaa.
 
Hendrix ei tatusti ajatellut tiukempaa bassosoundia, reverselavan vaikutusta kielten jännittyneisyyteen tai tremolokammen sijaintia, vaan otti sarjavalmisteisen kitaran ja vieläpä halvan sellaisen koska hajotti niitä alvariinsa. Käytti nimittäin muitakin kitaroita, mutta niitä Gibsoneja se ei polttanut :-D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=236797