Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PVC
Alue:Klassinen
Aihe:Mendelssohn: Bachin jälkeisen klassisen musan merkittävin hahmo?
Aika:27.11.2017 23:12   (muokattu 27.11.2017 23:42)
megatherium: Ymmärtäisin jotenkin väitteesi jos tarkoittaisit huonolla maulla esimerkiksi rossinimaisittain keveästi kuplivan buffo-oopperan suosimista saksalaisen syvämitteisyyden ja mestarillisen insinööritaidon sijaan mozartin pianokonsertoissaan viljelemien arkkitehtonisten hienouksien edustaessa konserttomuodon parhaita perinteitä ja kvaliteetteja sinfonisessa arkkitehtonisessa muotoajattelussaan joka edustaa korkeimpia kvalitatiivisia hyveitä taidemusiikissa ja harvoin klassisessa musiikissa yleisön makua voi moittia huonoksi varsinkin kun historia tavallisesti oikaisee tällaiset vääristymät.mozart oli suunnattoman lahjakas säveltäjä jonka valtava mielikuvitus loi suuret pianokonsertot oopperat ja sinfoniat vaivattomasti musiikkidramaatikon psykologisella vaistolla. Chopin taas kansallisempi ilmiö pienmuotojen taitajana.
 
Mozart kritiikkisi on aiheetonta idiotistista ja ääliömäisen amatöörimäistä puutaheinää ja soopaa ilman totuuden häivääkään. Mozart on koko maailmankaikkeuden historan suurin nero ja korkein puhtaasti objektiivinen musiikillinen äly joka milloinkaan on eksistoinut. Hän jopa suggeroi minut luulemaan että todella kohtasin jumalan jonka mozartin musiikista sen voi vain välittömästi kokea. Mutta haastavaa se on. Se ei tapahdu nappia painamalla.

 
Oo höpsimäti. Uraa uurtava suorastaan tag-pesujauheen vai oliko se andy tavoin lian pois räjäyttävä kansainvälisesti arvostettu mozart kritiikkini on loistava vastaisku, vasen koukku ja exocet-ohjus suoraan maailman yliarvostetuimman säveltäjän ummehtuneeseen bunkkeriin. On selvää että mozart on pelkkä surkuteltava kaupallinen kupla jonka olen onnistunut henkevillä kommenteillani poksauttamaan kuin ylisuuren hubbabubba purkkapallon.
 
Minulla on näet super-herkät korvat kuten tuossa alla,
 
https://www.youtube.com/watch?v=lpoyaAKE8VM
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=235964