Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PVC
Alue:Klassinen
Aihe:Mendelssohn: Bachin jälkeisen klassisen musan merkittävin hahmo?
Aika:24.11.2017 22:08
megatherium: Piirroshahmot eivät ole eivätkä voi koskaan ollakaan reaaleja, siis todella olemassaolevia ja todellisia, vaan fiktiivisiä ja ilmiönä ainoastaan ideaalisia koska ne ovat vain piirrettyjä ja piirtämisen tuloksena aikaansaatuja mielikuvituksen tuotteita vai oletko koskaan tavannut luonnossa puhuvaa antropomorfista kädellistä ankkaa joka olisi pukeutunut merimiesasuun ja käyttäytyisi kuten ihminen?
 
Sellainen olisi evoluution oikku ja luonnontieteellinen sensaatio, kaivattu puuttuva rengas joka tekisi ihmisistä esihistoriallisten liskojen ja sauropodien jälkeläisiä kuten linnut joiden lahkoon ankatkin kuuluvat.
 
Maailmankaikkeus voi olla matemaattisena konstruktioina abstrakti käsite joka havaintoon perustuessaan on joko ideaalinen jolloin se on ilmiötä koskematta olemusta sinänsä tai reaalinen jolloin se on sinänsä olevaa ainetta, aine oliona sinänsä, olion sinänsä ollessa vain idealismissa ilmiön metafyysinen ydin joka on tahto.
 
Musiikki on abstraktia paitsi kaikkein korkeimmassa metafyysisessä merkityksessä, ei maailmankaikkeus vaikka se käsitteenä onkin abstraktio. Käsitteet taas ovat abstraktioina pelkkiä koteloita ja kuoria, pelkällä ajatuserittelyllä syntyneitä osamielteitä havainnosta, eivät havaitsevan tiedon ydin platonisine ideoineen.

 
Akun, mikin, hessun jne. tutut ja turvalliset hahmot rauhoittavat ja auttavat meitä kohtaamaan pää pystyssä viikatemiehen sitten kun täytyy laittaa pillit pussiin.
 
Kuunneltua: Mozartin pianokonsertot 9 ja 21 uchidan soittamina. Huonoja ovat.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=235964