Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JamieR
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Onko valtavirtamusiikki enää musiikkia?
Aika:28.09.2017 21:50
Musiikin valtavirran tulevaisuus lienee koneellinen. Kun jo nykyään tilanne on se että livekeikoilla ei välttämättä mitään varsinaisia, musiikkia soittavia artisteja edes ole; kaikki tulee koneelta ja laulajakin on vain esiintymässä. Ja jokainen voi jo kotikoneellaan saada aikaan keinotekoisesti vaikka kokonaisen sinfoniaorkesterin äänimaailman.
 
Toistaiseksi koneet eivät voi tuottaa kaikkia sävyjä ja sopivia virheitä joita ihminen tekee soittaessaan. Tosin tuokin on muuttumassa kun ohjelmiin lisätään mausteeksi se hiukan epävireinen, rosoinen rokkisointu ja sopivanlaatuinen "epätarkkuus". Muutaman vuoden kuluessa voidaan saada aikaan jo täysin koneellisesti hyvin orgaanisen kuuloista soundia.
 
Tulevat sukupolvet varmaan sitten ihmettelevät kuinka ylipäätään kukaan jaksoi soittimia soittaa. Miksi vaivautua kun saman soundin saa aikaan nappia painamalla? Keikosta tulee sitten varmaan teatteria, jossa esiintyvät jo kuolleiden artistien 3d-hologrammiversiot. Eiköhän tehdä sitten jotain uusia versioita legendaarisista konserteista ja kiertueista.
 
Toki varmaan aina on kaltaisiamme luddiitteja, jotka kiroavat kun ihmiset eivät kuuntele oikeaa musiikkia!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=236095