Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PVC
Alue:Klassinen
Aihe:miksi suomalaisten säveltäjien sinfonioita ei soiteta?
Aika:25.08.2017 16:30   (muokattu 25.08.2017 16:52)
megatherium: ei pidä alkuunkaan paikkaansa sillä tahto ohjaa toimintaa ja sanelee sen teeman. Eivät yksittäiset atomit.
C molli konserton Finaalin muunnelmasarjassa jolla on raison d etre struktuuri kohtaamme gouldin mukaan unelmiemme mozartin ja muunnelma munnelman jälkeen mozartin filosofisten mielialojen fugaalinen tyyli yhtyy konserton haihtuvaan valtakuntaan briljantin menestyksekkäästi kirjoitti gould levytekstissä juuri levyttämästään konsertosta joka minulla on barenboimin ja brendelin tulkintoina hyllyssä.
 
Gould epäilemättä soittaa sen kaameasti joten eipä ihmekään jos korkeimmanasteiset lähes yli inhimillistä kontemplaatiota edellyttävät psykofyysiset transsinomaiset transkendentaaliset kokemustilat eivät avaudu kuulijalle kuten jonkun hienostumeemman pianistin esityksissä.
 
Jos jossain olen kokenut täydellisen sulautumiseen maailmankaikkeuden äärettömään valon ja rakkauden henkeen se on tapahtunut mozartin ylimaallisen nerouden siivellä, korkein jumalallinen totuus jonka vain mozart maailmankaikkeuden korkein äly voi tarjota.
 
Bach on liian vanhanaikainen ja tylsä monotemaattisessa ja monorytmisessä, staattisessa barokkiarkkitehtuurissaan. Räppi on surkeaa ja sekundaa alakulttuurista monotonista puhelauluräpätystä. Bachilla niitä ideoita ei ole sen vertaa samaa teemaa monotonisen minimalisesti toistavassa tautologiassaan ja yhden affektin surkuttelussaan.
 
En ole eikä taikahuilu tai kumpikaan yön kuningattaren aarioista edusta musiikillisesti mozartin korkeinta laatutasoa. Bellamia fiamma, resta o cara lienee mozartin ehkä jopa kaikkein suurin ja vaikuttavin konserttiaaria jonka hän sävelsi don giovannisa ensiesityksen jälkeen ja taatusti taikahuilun aarioita syvällisempi. Paminan g molli aaria voi olla poikkeus.

 
Fyysikkojen mukaan koostumme atomeista joiden tekemiset ja siis meidän tekemisemme, siis meidän elämämme, noudattavat fysiikan lakeja, eikä siinä ole tahdolla mitään tekemistä eikä keinoa vaikuttaa mihinkään. Olemme pelkkiä ajopuita.
 
"Bach on liian vanhanaikainen ja tylsä monotemaattisessa ja monorytmisessä, staattisessa barokkiarkkitehtuurissaan." Ehkä pitäisit Mengelbergin livenä 1939 johtamasta matteuspassiosta jota kuuntelen parhaillaan. Näköjään myös Gould arvosti Mengelbergiä ja Mengelber arvosti Bachia. Mengelbergin mukaan matteuspassio on kauneinta koskaan kirjoitettua musiikkia.
 
Tossa sulle Yönkuningattaren aaria Ms Jenkinsin legendaarisena tulkintana
 
https://www.youtube.com/watch?v=qtf2Q4yyuJ0
 
Minulla on levyllä Mozartin aarioista ainakin Porgi, amor, Chio mi scordi di te, Nehmt meinen Dank, Rufe sanft, Schnelle Fusse sekä Voi che sapete che cosa e amor sekä Chi sa, chi sa qual sia, Deh se piacer mi vuioi, Basta vncesti, Va pure ad altri, Alma grande e nobil core, Misero me!, Se l'augellin sen fugge, Ah, scostati, Ch'io mi scordi di te?, ja Temerari come scoglio. Onko näistä mielestäsi mihinkään?
 
Nämä löytyvät levyiltä Kiri te Kanawa: A portrait. Vesselina Kasarova a portrait. Elina Garanca: Mozart arias.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=235753