Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Desilitra
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Mihin sävellätte? Paperi vai midi?
Aika:23.08.2017 13:48
MIDI:lle olen aina kaiken tehnyt. Säveltäminen alkoi sillä, että latasin FL Studion demoversion ja opettelin sillä perusjutut. Nyt on tullut nelisen vuotta tehtyä aika ajoin musiikkia, ja kokoonpanoon on tullut rumpukone(ohjain) ja kiippari.
 
Ja nyt menen hieman sivuraiteille aiheen kanssa. Vaikka teen asiat koneella, pyrin mahdollisemman realistiseen lopputulokseen. Klassisen musiikin säveltäminen viehättää kovasti ja tähän mennessä olen pianolle kirjoittanut (tai kaavoittaminen kuulostaa luontevammalta kuin puhutaan MIDI:stä) sävellykseni. Soitan pianollani erilaisia fraaseja ja yhdistelen ne jälkeenpäin kokonaisuudeksi MIDI-muodossa - eli puoli-improvisoimalla. Hiljattain on alkanut kokonaisella (virtuaali)orkesterilla säveltäminen. Jotta pitääkseni soittamisen mahdollisemman aitona, pyrin noudattamaan realistista säveltämistä. Tällä tarkoitan sitä, että sävellän yhden miehen piano-osuuden kahdella kädellä soitettavaan muotoon ja jälkikäsittelen velocityt, sustainit jne... realistisiksi (pahoittelen suomenkielisten termien puutteesta).
 
Ja nyt päästään siihen suureen kysymykseen, joka allekirjoittanutta mietityttää. Miten saisin muutkin - kuin pianon - soittimet realistisiksi MIDI:nä säveltäessä? Eli mistä saisin tietää mitä kieliä jousisoittimissa on, ja miten ne tulee ottaa huomioon? Esim. viulussa voidaan soittaa vain kahta säveltä yhtaikaa, joten kokonaiset soinnut kesken viulusoolon voinee unohtaa. Ja tietenkin on olemassa muitakin soittimia kuin kielisoittimet; puhallinsoittimet jne...
 
Toivottavasti en jaaritellut mitään ihan älytöntä, tämä asia vain
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=235672