Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PVC
Alue:Klassinen
Aihe:miksi suomalaisten säveltäjien sinfonioita ei soiteta?
Aika:20.08.2017 15:14
On totta ettei allekirjoittanut osaa perustella omia kantojaan sikäli kun niitä laiinkaan on. Mielestäni tällainen on hyvä juttu. Se on myös osoitus henkisestä laiskuudestani minkä ylpeänä tunnustan. Miksi minulla pitäisi olla omia kantoja mistään? Pääasia kohdusta hautaan nimittäin on ettei aiheuta kovin paljon elämyksiä muille, ei iloja eikä suruja. Kaikenlaisissa elämyksissä on näet se vika että kärsimys päihittää parhaimmatkin taide-elämykset lukemin 100000 vastaan 1. Tuska on nautintoa paljon voimakkaampi ja kestää paljon kauemmin. Nautinto kestää korkeintaan muutaman sekunnin, mutta kärsimys jatkuu usein vuosikausia kunnes viikatemies viimein suvaitsee saapua.
 
Henkinen (ja fyysinen) laiskuus on ihmiselle kunniaksi ja muullekin luomakunnalle kaikin puolin eduksi. Kun näen henkisesti ahkeran ihmisen, tavoittelen revolveriani. Henkinen ahkeruus on johtanut maapallon ennennäkemättömään kriisiin. Sen sijaan henkisesti laiskojen nenänkaivajien maapalloa tuhoava vaikutus on vähäinen. Gouldin päätös lopettaa 31-vuotiaana tyhjänpäiväinen konserttipianistin uransa oli mainio juttu ilmastolle ja hänen mukaansahan myös mozart eli liian vanhaksi.
 
Tehdään siis mieluummin niin ettei kuunnella mozarttia, ei käydä konserteissa, ei matkusteta minnekään, ei katsota töllöä, ei samoilla luonnossa, ei perusteta tehdasta. Parasta on vaan maata hiljaa sohvalla ja ryystää kaljaa rööki kädessä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=235753