Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rojekti
Alue:Media ja viihde
Aihe:Podcastit
Aika:11.07.2017 22:16   (muokattu 11.07.2017 22:16)
Itse kuuntelen podcasteja Spotifylla töissä. Taidanpa tähän heittää muutamat, jotka nyt on tullut kuunneltua.
 
Tällä hetkellä kuuntelen (nämä ovat englanninkielisiä):
 
ADVENTURE ZONE
Äijäporukka pelaa D&D:tä. DM eli pelin vetäjä vetää podcastia. Aivan hillitöntä komediaa, samalla kuitenkin tarinassa on jotain deeppiä. Vakavuus-komedia on ehkä samaa luokkaa Rick and Mortyn kanssa. Äijiä on 5, heillä on omat hahmonsa, ääninäyttelevät, vetävät välillä aivan läskiksi, ja nauraa saa paljon. Mikä hauskinta, laadukasta kuunneltavaa löytyy useiden vuosien ajalta ~1h/vko tahdilla, eli itsellä on vielä paljon kuunneltavaa. Tätä kuunnellessa alkoi myös tuo D&D avautua uudella tavalla, aika pirun mielenkiintoinen konsepti - tuollaista olisi hauska pelata jollain hyvällä porukalla?
 
Muita:
 
SKEPTICS GUIDE TO THE UNIVERSE
Taasen skeptikkoporukka käy läpi skepsismin POVista tiedettä, tiedemaailmaa, huuhaajuttuja, yms. Käyvät läpi ajankohtaisia aiheita hyvin mielenkiintoisilla ja kansantajuisilla tavoilla. Henkilöitä on 4 vai peräti 5, tyyli on omintakeinen, hauska, ei liian turruttava, jne. Materiaalia on järkyttävästi, eli pohjaton meri jos lähtee kuuntelemaan.
 
BLACK TAPES
Viihdyttävä kauhu-jännitys-draama-"podcast-seikkailu". Konsepti on mielenkiintoinen ja erilaisia vastaavia on useita. Kertoo käytännössä toimittajasta, joka alkoi tekemään podcastia yliluonnollisia ilmiöitä metsästävistä ihmisistä, mutta "podcastin teko muuttui jakso toisensa jälkeen totisemmaksi" ja tarinan edetessä aukeutuu mielenkiintoinen ja pitkä vyyhti kauhua tjs. Jäi valitettavasti kesken, viimeisin jakso helmikuussa ja tarina löi liinat kiinni. Hyvin viihdyttävä silti.
 
TANIS
Sama tekijä kuin edellisessä, mutta eri henkilö juontamassa. Samantyyppinen stoori, paitsi että toimittaja tutkii "muinaista tanis-myyttiä". En ole aihetta googlannut, mutta pitkä historia kauhua ja yliluonnollista touhua. Myytti on varsin mielenkiintoinen ja tarinan kerronta viihdyttävää.
 
RABBITS
Samat tyypit kuin edellisissä. Käynnissä on jonkinlainen "peli", jota toimittaja tutkii. Deep web, kultit, jne. Varsin viihdyttävää matskua. Vähän myös kauhua, yliluonnollista, jne.
 
SCIENCE VS
Lyhyitä jaksoja, joissa tarkastellaan kriittisesti (skepsismiä muistuttaen) ja tieteellisesti erinäisiä ajan ilmiöitä. Vauhdikas, nopea spurtti aiheesta, jaksot ovat jotain alle puolta tuntia.
 
ANXIOUS MACHINE
Helvetin hyvää henkilökerrontaa, haastattelua, elämänmakuista juttujen läpikäyntiä. Juontajan ääni ja koko podcast on ASMR-matskua. Suosittelen lämpimästi.
 
WSF THE FUTURE OF EVERYTHING
Tiede-kamaa, käydään läpi tulevaisuuden tekniikoita, sellaista perus scifi-herkuttelua mutta lähitulevaisuussa pyöritään. Opettavainen, mielenkiintoinen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=235531