Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPHe
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Itse valmistettu putki nuppi
Aika:20.06.2017 19:04   (muokattu 20.06.2017 19:05)
Pikkuisen häiritsee tämä mutu tieto täällä. Itsekin olen ammattielektroniikkaa suunnitellut työkseni, vaikka mitään sähköturvallisuuspätevyyttä ei itsellä ole. Laitteen tyyppihyväksyntä testeissä ominaisuuden sitten testataan ja vaatimukset täyttävät laitteet sitten saa CE ja FCC ym merkit ja leimat..
 
Tuolla puhutaan myös vaatimusten mukaisuudesta. Tässä onkin se ero, eli ei se suunnittelu ja valmistus ole se juttu, vaan kuinka voidaan varmistaa laitteen kelpoisuus. Korjaustoiminnassa asia on eri juttu.
 
http://tukes.fi/fi/Toimialat/Sahko- … laitteet1/Suunnittelu-ja-valmistus/
 
Hieman tässä arveluttaa edelleen nämä Custom kitaravahvistin pajat Bluetonet ym, vaikka en tunne heidän laitteitaan, enkä myöskään toimintatapoja, niin hieman epäilen että ainoastaan oletetaan laitteiden vastaavan tuon direktiivin vaatimuksia. Ainakaan en usko, että laitteita on koskaan testattu Akreditoidussa Certilabrassa. Eli tämä käännettynä toisinpäin, miksi harrastelijarakentaja tekisi laitteesta turvattomamman? Eli täällä esitetyt mielipiteet siitä, että laite on vaarallinen, pitäisi yhtälailla osoittaa kaikkiin näitä Customeja valmistaviin tahoihin. Eli ei voida olettaa, pitäisi tietää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=235400