Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:boko
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Timo Tolkki
Aika:02.06.2017 11:10
Stratovariuksen on soitettava Tolkin kappaleita, koska niistä bändi muistetaan. Ilman niitä se olisi vain progebändi muiden joukossa.
 
Turha kierrellä - Timo Tolkin jälkeinen strato on ollut "ihan jees" bändi. Nykystraton jäsenten soittotaidot ovat kohdillaan, mutta tärkein elementti puuttuu: mieleenpainuvat uudet biisit. Fakta on se, että Tolkin lähdön jälkeen niitä ei ole tullut juurikaan. Tolkki on ainoa joka pystyy synnyttämään todellisia melodisia Stratovarius-biisejä. Hänen ikivihreät biisinsä ovat kestäneet aikaa uskomattoman hyvin 90-luvulta näihin päiviin.
 
Mielestäni Stratovarius ansaitsisi kunnon loppuhuipennuksen. Ainoa tapa siihen on re-union klassisen kokoonpanon kanssa (Tolkki, Kotipelto, Kainulainen, Johansson, Michael). Tämän tulisi tapahtua lähivuosina, kavereilla alkaa olla jo ikää tälle musiikille. Uskon, että meitä 90- ja 2000-luvun alun faneja on paljon, jotka pakahtuisivat onnesta mikäli reunion + uusi albumi + kiertue tapahtuisi. Stratovarius nousisi kuin Feeniks tuhkasta.
 
Tolkki on edelleen kovassa iskussa mitä tulee biisintekoon. Esimerkkinä Allen Landen "The Great Divide" albumi, joka on kokonaan Tolkin käsialaa sävellysten osalta ja taattua tavaraa.
 
Klassisen kokoonpanon tiellä on toki monta kiveä: Tolkin fyysinen kunto ja livesoitto ei ole tällä hetkellä sitä tasoa mitä straton loppuhuipennus vaatisi. Myös Jörg Michael on ollut pitkään soittamatta power metallia. Molempien täytyisi kunnostautua ja aloittaa määrätietoinen harjoittelu - en tosin tiedä onko se Timon osalta mahdollista terveydellisistä syistä. Kuitenkin iso paluu jonka me kaikki haluamme nähdä vaatii monenlaista panostusta - sitä ei ole järkeä tehdä puolivaloilla. Yksi ongelma on myös Kotipellon ja Tolkin tulehtuneet välit. Tolkin mukaan Kotipelto ei ole pystynyt antamaan anteeksi menneitä eikä halua pitää yhteyttä.
 
Toivottavasti emme joudu todistamaan Stratovariuksen hiljaista hiipumista unholaan, vaan näkisimme sen vielä kerran tekevän kaiken täysillä kuin bändin kulta-aikoina. Stratovarius ja sen fanit ansaitsevat sen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=209393