Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:asd77
Alue:Koskettimet
Aihe:Uutta synaa hommaamassa
Aika:20.12.2016 16:58   (muokattu 20.12.2016 17:05)
Omistan Korg M50:n, jonka ostin uutena aikoinaan vuonna 2008. Olen siihen tyytyväinen, mutta ensi vuonna voisi hommata toisen erimerkkisen synan/modulin kaveriksi, hintaluokkana 1000-1500€.
 

 
Soundeja, joista olen kiinnostunu:
 
Hammondit. Testaessani Roland FA06:n urut oli ok. Yamaha MX61:n hammondeista en tykänny. Kurzweileissä on ilmeisesti parhaat urut romplereista. Yksi vaihtoehto olisi Studiologic Numa Organ 2, mutta siinä olis pelkät laadukkaat hammondit sitten.
 
Cembalo. M50:sta olen saanut hyviä muokkaamalla, joten loppupeleissä cembalot ei ole niin tärkeitä. Roland Integrassa oli testaessani loistavat cembalot, Kurzweil PC3le:ssa on youtuben perusteella ihan ok cembalot.
 
Analogiset progelead-soundit. Koneelta löytyy Minimogue ja Synth1 VST-pluginit, joista pidän erityisesti Synth1:stä. M50:sta ei saa yhtä lämpimiä soolosoundeja.
 
Pianot, tosin kaikissa testaamissani romplereissa on ollu hyvät, joskin erilaiset pianot.
 

 
Yksi vaihtoehto olis ostaa erikseen VA ja klooniurku/rompleri.
 
Testailin kaupassa noita halpoja virtuaalianalogeja; Microkorgia, Novation Micronovaa ja Roland JD-Xi:tä. Mistään noista en tykännyt, kaikissa oli kääpiökoskettimet. Rolandin soundista en tykänny. Microkorginkin soundi oli karkeampi kuin oletin ja sitä oli vaikea käyttää. Micronovakaan eri erityisemmin säväyttänyt. Oletan, että Waldorf Blofeld, Nord Lead 4 ja KingKorg ovat laadukkaampia, Blofeld on noista halvimpana mieluisin.
 
Testasin myös Korg Kromea. Siinä oli M50:n verrattuna jämäkämmät koskettimet ja paremmat pianot, mutta muuten se oli ihan samanlainen vehje.
 
tl;dr
Kurzweileissa on ilmeisesti parhaat urut romplereista?
Onko mitään VA-synaa, joka on samanlainen kuin Synth1-vstplugari?
Saako Waldorf Blofeldista ja Kurzweil PC3le:sta hyviä lead soundeja?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=233888