Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tumppusormi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kielten purkautuminen
Aika:13.12.2016 21:44
Haku toimi näin vanhaan aiheeseen, niin jatkan tästä...
 
Juu eli kitarassa (Jackson RRXMG) on floyd rose special talla. Aluksi oli edellisen omistajan kielet kiinni (10 - 50 setti ), ja kiinnosti testata miten vire pysyy, joten rupesin sitten kampeamaan ääriasentoihin. A-kieli lähti tallasta irti. Katoin netistä videon jossa neuvottiin pistämään 70 asteen kulma kieleen. Päätin koittaa samalla kielellä ja sain toimimaan. Seuraavaksi lähti D-kieli irti. Samalla ajattelin että kun nyt joutuu kuitenkin vähän virittelemään, niin samalla voisin virittää standardi vireeseen. Avasin yläsatulan lukituspalan ohkasten kielten puolelta. Tsäng ohut e poikki. Jätin homman ehtoolla tuohon ja päätin tänään vaihtaa uuden setin (9-42).
 
Tällä kertaa katsoin ohjeita Wills easy guitarilta jossa esimerkkinä oli OFR eikä tallan puolelle tehty kieliin mitään kulmia. Päätin itse tehdä samoin. Sain ruuvattua vireeseen, mutta sitten tallan puolelta D-kielestä punos rupesi purkautumaan ja kieli lakkasi soimasta. Onneksi oli varakieli, niin pistin sen paikoilleen. Homma tuntui pelaavan, joten ajattelin taas siirtyä kammen heiluttamiseen. Nyt rupesi A-kielen punos purkautumaan...
 
Onkos toi kulman teko nyt varma kikka poistaa punoksen purkautuminen, vai johtuuko purkautuminen mahdollisesti käyttämistäni sivuleikkureista vai jostain muusta, mitä teen väärin?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=200201