Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hanuriin
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Mistä musiikinteko-ohjelma täysin noviisille?
Aika:07.12.2016 13:12
Kalmo:
Täytyy olla äänikortti, jonka ajurit toimivat, niin että DAWin raitojen sisääntuloissa näkyy käytettävissä olevat sisääntulot. Äänikortti ja DAW on asetettava käyttämään samaa näytteenottotaajuutta, ja niiden bittisyvyyden pitää synkata. 64 bitin käyttiksessa/DAW-versiossa voi käyttää 32-bitin softia sovitinohjelman avulla (esim. BitBridge), muttei päinvastoin.
 
Usein itse käyttöä (tai sen opettelun aloittamista) hankalampaa onkin juuri käyttöönotto, eli asetusten kohdalleen saaminen. Lähtökohtana sille, että selviää mahdollisimman vähillä harmailla hiuksilla on asiallinen ulkoinen äänikortti. Ne tukevat ASIO-ajureita, jotka pääsääntöisesti toimivat parhaiten. Koneiden sisäiset äänikortit kompastelevat monin tavoin, vaikkei niidenkään käyttö mahdotonta ole.
Mitään erityisen simppeleitä plug'n'play yhdistelmiä ei kuitenkaan ole.

 
Vaihtoehtoisesti voit unohtaa tän kaiken ja ostat vaan Macin ja aloitat GarageBandilla ja sit upgreidaat logicciin :) Ja jos pelkät virtuaali-instrumentit riittää, voit aloittaa heti ja halutessasi joku usb-midi-soitin kiinni. Äänittämiseenkin helpoiten pääset kiinni ihan vaan jollain usb-mikillä (=/interfacella).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=233760