Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vanhaa vai uutta? Missä innovaatiot?
Aika:01.12.2016 20:07
Harryk kertoi Bluetone ketjussa näin:
 
"Moni ihmettelee miksi nykyiset elektroniputket eivät tahdo kestää, kun vanhat vastaavat putket voivat olla kymmeniä vuosia vanhoja ja pelittävät edelleenkin. 20-luvulta 60-luvulle radioputki oli oikeastaan ainoa tapa toteuttaa mitään elektroniikkavempainta, ja siksi niitä löytyi kasapäin radioista, televisioista ja vahvistimista. Putkivalmistajia löytyi ympäri maapalloa ja niistä suurimmat Euroopasta sekä amerikoista. Putkien valmistus oli "iso" teollisuudenhaara, jossa oli runsaasti tietotaitoa niiden valmistuksesta ym.

Nykyään putkia tehdään isommassa mittakaavassa enää Venäjällä, Kiinassa ja Slovakiassa (JJ). Kyse on globaalisti marginaalisesta bisneksestä, joka ei kiinnosta isoja globaaleja yrityksiä. Putkien valmistukseen liittyvä tieto-taito ei ole enää samaa luokkaa kuin ennen ja niissä käytettävät materiaalit (metallit+niiden pinnoitusaineet) heikompia kuin vanhoissa putkissa. Putkien valmistuksessa joudutaan myös käyttämään ympäristölle haitallisia aineita, mikä osaltaan tekee hommasta haasteellisen. Tältä pohjalta tuntuu ihmeelliseltä, että putkia enää nykyisin valmistetaan."
 
Tietysti aika erikoista kun mies itse tekee näitä kyseisiä Bluetone vahvareita. Toisaalta kuitenkin on hyvä minusta, että kertoo rehellisesti asian tilan. Kyseinen lainaus oli ihan kokonaan postatusta Harryk kirjoittamasti jutusta tuonne Bluetone-ketjuun. En jättänyt siitä mitään pois tai lisännyt siihen mitään.
 
Ja eipä tuota maalaisjärkeä enempi tosiaan tarvitse, jos hieman miettii... Putkiradiota ei enää tehdä, eikä telkkareihinkaan putkia enää tarvita.
Ruokangas arveli jossain jutussa, että tulavaisuudessa tulee myös nitrolakkauskin loppumaan. Varmaan tämäkin juttu ihan höpöä, mutta South Parkissa on kyllä Primuksen musa ihan hyvä. Ei toki pöllömpi sarja muutenkaan :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=233711