Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jpentti
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mitkä putket JMPhen?
Aika:23.11.2016 01:57
niilopi: Moro ois pikku putkiremppa tiedossa ja tarkoitus ois samalla nykästä pari putkea ainakin kokeilumielessä sieltä irti. Vehjettä ei oo rempattu ainakaan 5-7vuoteen.
 
Mitä putkia kannattais kyseiseen masiinaan laittaa soittoni on aika kevytsäröistä cleanin ja pienen vintage skynyrd särön välillä pomppimista joten mitään hevimasiinaa siitä ei tarvis tulla.
 
Jos nyt sattuu joku osaava tätä lukevan otan samalla vinkkejä prosessiin putkien kunnon toteamiseen, konkkien kunnon toteamiseen, biasointiin. Haaveena ois myös asentaa efektiluuppi.
 
1979 jmp 2203 100w
 
Kiinnostaa esim el vaihto kt77 ja etusiin tungsolit tai paremmat low gain etuset

 
Lo-Gain putkiremontista tai putkisuosituksista en osaa kertoa, sillä itse olen muutellut omat 2203:n ja 2204:n Friedman BE ja Cameron Atomica tyylisiksi hevimetelikoneiksi. TAD:n leimaamia putkia olen viime aikoina käyttänyt ja toistaiseksi tykännyt. Valikoimaa löytyy, eikä yllättäviä rikkoutumisia ole sattunut ainakaan vielä omalle kohdalle.
 
Aina kun uusi (siis vanha ja käytetty) marsu on ilmestynyt tänne uuteen kotiin, olen vaihtanut varmuudeksi suoto- ja biaskonkat, sekä laittanut pääteputkien kantoihin 1-ohmiset vastukset helpottamaan biassäätöä. Eli ei tarvii erillistä bias-adapteria käyttää ja kikkailla kuumien putkien kanssa, vaan kaikkien putkien bias on helppo ja nopea tsekata samalla kertaa yleismittarilla kun "konepelti" on auki. Toki sitten pitää mittaillessa olla varuillaan, siellä sen vahvistimen sisällä on tappavat jännitteet!
 
Efektiloopiksi voin suositella 2203:een vain Metroamp:in Zero Loss looppia. Toimii n. 300V jännitteellä, dynamiikkaa on, uusimman version saa säädettyä räkki- tai pedaaliefekteille. Toimii omien kokemusten mukaan mukavasti marsun treblepotikan ja mastervolan välissä, eikä muuta soundia - ainakaan oma korva ei erota mitään muutosta, kun loopin taso on säädetty oikeaksi. Sama looppi on käytössä mm. Friedmanin vahvistimissa.
 
Kokeilin myös Tube-Townin loopin ja TAD:n versiot aiheesta mutta ne olivat epäonnistuneesti kopioituja tai huonosti modattuja versioita LND150-feteillä toimivista loopeista. Googlettamalla löytyy kyllä toimiviakin kytkentäkaavioita. Ensimmäisen loopin ostin Metrolta valmiina, mutta nyttemmin oon rakennellut loopit itse pitkälti Metron kytkentään perustuen ja asentanut niitä myös muihinkin vahvistimiin, joissa on ollut kelvottomia looppeja.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=233626