Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Huonontaako kitaran modaus aina jälleenmyyntihintaa?
Aika:18.11.2016 03:39
ajansävel: Kappas vaan tätä ketjua, kun pidin oman Baja-Teleni vakiona muutaman vuoden, ja sitten laitoin siihen kiinni Bigsbyn, ihan ite.
 
Pointteja:
-Bigsby-setti on Fenderin oma, F-logolla ja Fenderin tallalla.
-käytetty oikeanlaisia työkaluja, ei nylpätty ruuvinkantoja.
-Ruuvit istuvat suorassa senkkauksissaan (yhdensuuntais-esiporaukset), ja osat on linjattu oikein.
-Kaulakulmaa mieluummin EI simmailtu jne jne.
 
Jos asennustyö on sen näköistä, että se ostajan silmillä vastaa tehtaan tekemää, niin eiköhän arvo ole pikkuisen noususuuntaan. Nyt Bajani on hiukan kallellaan rautalanka-genreenkin päin.
 
Itku pääsi, kun torilla joku kauppasi Baja-Teleään "orkkiskuosissa", PAITSI mikit "paremmat" ja S-switch vaihdettu normaaliin Telecaster-systeemiin, ja olikohan alkuperäinen elektroniikka jo hukassa. Hintapyyntö yhä jonnekin 600,- suuntaan. Mikä häväistys! Eihän se enää mikään Baja-Tele ollut. Orig. Custom shop -mikit ja niiden kombinaatiot on 90% Baja-Telen hienosta soundista! Selkeä arvon pudotus on tuommoinen teko. Se oli nyt Tele ilman Bajaa.

 
Erittäinkin relevantteja pointteja. Olen kanssasi samaa mieltä, että bajan orggissähköt on se juttu sen kaulan lisäksi. Mitä niihin mikkeihin tulee, niin onhan bajassa tosi hyvät mikit lähtökohtaisesti, mutta ymmärrän että se kaulamikki voi olla vähän turhan "stratomainen" telepuristille ja tarve perinteisemmälle kaulamikille syntyy siitä. Tallamikki on bajassa mielestäni ihan tosihyvä, mutta varmaan sen uuden kaulamikin mukana tulee tallamikki niin tulee sekin sitten vaihdettua jos ne vaikka on jotenkin suuniteltu toimimaan yhdessä noiden parempien mikkien kohdalla. Tiedä häntä, mutta ainahan ihmisillä on mieltymyksiä. Itse teetätin bajaani myös häiriösuojauksen joka voi laskea myyntiarvoa, mutta parantaa kyllä käyttöarvoa huomattavasti :-).
 
Kyllä mä saatan se bigsbyn vielä asennututtaa ja juurikin kuvailemallasi tavalla. Eli asiallinen orkkistasoinen kampi jollaisia asennetaan myös tehdasasennuksena ja teetätän työn jollekin oikealle osaajalle. Kun on vielä kunnollinen orkkiskeisi niin ei tarvitse edes miettiä jälleenmyyntiarvoa koska eihän tommonen unelmien keppi edes ole myytävänä :-D .
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=233575