Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Metalkallo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkien esilämmitys turhaa?
Aika:15.11.2016 16:34
azlag: Kertokaapa joku viisaampi pitääkö kyseinen artikkeli paikkansa vai onko puhdasta höttöä? http://www.wiredguitarist.com/2016/11/13/tube-amp-destruction/
 
Entäs sitten jäähtyminen soiton jälkeen, kannattaako odottaa vai voiko heittää suoraan kuumana valmetin peräkärrylle ja körötellä kotiin?
 
Jos artikkeli oikeassa niin entäs sitten jos vahvistinta on säilyttänyt vaikkapa pakastimessa, virta vaan päälle ja rokrok?
 
Itse olen ollut sen enempää asiaa miettimättä aina siinä uskossa että putkien kannattaa antaa lämmetä ennenkuin hirveä(hkö)sti räimii menemään. Jostain on joka tapauksessa takaraivoon iskostunut että lämmittelyt ja jäähdyttelyt pitää suorittaa. Koitin hakua, en osannut, kvg ei auttanut. Totta vai tarua?

 
Soittamisen jälkeen KANNATTAA odottaa hetkinen, että vahvistin hieman jäähtyy ennen kuin sitä liikuttaa, ainakin jos kyse putki sellaisesta.
 
Jos vahvistin on ollut kylmässä ja ON KYLMÄ, niin sen pitää antaa lämmetä ennen kuin virrat päälle. Tällä en tarkoita siis vahvistimen pistämistä päälle vaan rauhassa odottamista jonkin aikaa ja sitten vasta päälle, kun vahvistin ei ole enää kylmä.
 
Itse kyselin tästä stand-by asiasta joitakin aikoja sitten esim. Bluetonen Harryk:lta ja muilta, ja vastaukseksi sain, että standby ei olisi niin tarpeellinen vahvistimessa.
 
Tässä keskustelua ja linkkiä aiheeseen liittyvään ketjuun: https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232282&o=0
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=233549