Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Minimikseri ilman auxeja, saako kaikua silti purkista
Aika:08.11.2016 23:36
zouwi: Jos se laulu halutaan tehdä niin hyvin kun pystyy niin sillon ainakin ite pysyttelen todella kaukana noista halpapään digi-ihmeistä. Pelkkä hyvä preamppi maksaa helposti sen tonnin jos siitä lähdetään liikenteeseen, kompressori jotain 200-2000e ja kaiku sit taas tonnista ylöspäin. Lopputulos on aika erilainen kun tollasen muutaman satasen digihärpäkken läpi vedettynä. Tohon perään sit tietty vielä kunnollinen PA johon saa upottaa myös euroja.
 
Ne ei kaikki vehkeet ole ihan samasta puusta veistetty. Nyt moni vetelee Behrigerin digimikserillä kun vielä vähän aikaa sitten merkkiä vierastettiin edullisista analogimalleista tulleiden kokemusten valossa.
 
Muutaman satasen digihärpäkkeet on niin uusi asia, etten vielä niitä tyrmäisi. Noissa kaikissa vähänkään monipuolisimmissa vehkeissä käyttäjän osuus lopputulokseen on merkittävä.
 
Testaan vehkeitä myös siitä lähtökohdasta miten ne soveltuu johonkin omaan musiikkitoimintaan. Aika äkkiä kun ottaa oman laulumikin käteen, testailee ja säätelee, rupeaa paljastumaan onko aineksia itselle mieluisaan saundiin vai ei. Digimikserin kanssa ei tarvi heti nostaa käsiä pystyyn jos saundia pitää vaikka kokonaisuutena hieman raikastaa ja selkeyttää. Etuna digiajan myötä tuli omalle kohdalle vaikkapa jos lavalla tapahtuu jotain hölmöä vaikka piuhan irroittaminen tai kytkeminen väärään aikaan, osaa mikseri rauhoitella pahimpia piikkejä.
 
Jos itelle pitäisi ostaa niin mun valinta olisi varmaan tollanen soundcraft efx8 ja sille laatikko johon saisi saman kannen alle 1 räkkiunitin johon BSS DPR-402. Jos saisi lähteä keulimaan ja kunnolla niin sama mikseri, 4 räkkiunittia joihin TC-electronicsin Finalizer 96k, Midas XL48, BSS DPR-404 ja joku laadukas kaiku, esim. Lexicon PCM-91, TC:n M3000, Bricasti tms. Noista Helicon-vehkeistä mulla ei ole kokemusta suuntaan tai toiseen niin en osaa ottaa kantaa.
 
Kyl ostaa voi vaikka mitä mielenkiintosta. Mä kehun kyllä silti vielä pientä digivehettä kun nyt voi pakata omat tarvikkeet vaikka reppuun jos ei tarvi koko pa:ta tuoda. Ei mee sormi suuhun niin helposti kun mikseri on tuttu.
 
Jos huonoa digiaikakaudessa nään, niin sellaiset digivehkeet on hankalia joiden käyttöä ei ole kunnolla etukäteen opetellut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=233435