Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harryk
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:D.I.Y Dumble -rakentelijoita?
Aika:26.10.2016 07:05
Jone the Bone: Löytyykös palstalta ketään, joka olisi rakentanut itselleen kloonia tuosta, jo jonkinlaista kulttiasemaa nauttivasta vahvistimesta?
 
Itse Dumble-soundisia pedaaliklooneja rakennelleena, juolahti mieleen, että netistäkin kosolti löytyvien kaavioiden perusteella ei vaikuttaisi kovinkaan ylivoimaiselta väsätä vaikkapa 19" räkkimuotoon Dumblen kahdella 12AX7:lla toteutettu etuaste, joka saattaisi siirtää muut tekemäni pedaalikloonit takaisin kaappien hyllyille pölyttymään.
 
Etuastetta voisi sitten käyttää monellakin tavalla, vaikkapa Torpedo CABn kanssa suoraan mikseriin soitettaessa. Lopputulos on vielä arvailun varassa, mutta kokeilemallahan se selviäisi.
 
Selkeästi lueattavia kaavioita vaikkapa tästä:
http://schematicheaven.net/dumble.html

 
Olemme tehneet lukuisia meidän Bluetone versioita tuosta kytkennästä, josta liikkuu kyllä aika monta variaatiota netissä. Se peruskytkentä perustuu fenkku-maailmaan, johon on lisätty äänensävyn säätöön useita eri vipstaakeja, jotka tekevät rakentelusta vähän työlään. Overdrive asteen kanssa saa olla leiskan ja johdotusten kanssa tarkkana, ettei se rupea oskilloimaan ym. Saundillisesti clean-puoli on lähellä Fendereitä ja säröpuoli ns. sisäsiisti ja fluidi länsirannikon fuusiokitaristien suosima maailma (Larry Carlton, Robben Ford etc.). Jos sen tonestackin nostaa maista sillä pabilla, hyökkää se signaalitaso aika lailla verrattuna tonestackin mukanaoloon. Tein yhden version myös sillä fet-sisäänmenolla, mutta monikaan ei ole sitä yleensä kaivannut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=233329