Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ituvirtanen
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Hyvät yleiskäyttöiset audio-opampit?
Aika:23.10.2016 21:53   (muokattu 23.10.2016 22:04)
okabass: Mielipide on, että muut asiat vaikuttavat helposti enemmän kuin opari. Kytkennnän suunnittelu, käyttöjännitteen suuruus, vastusten tyyppi jne.
 
Hyvin suunnitellussa etupäässä kyllä kuuluu myös opareitten erot - selvästi. En tarkoita hivistelyä, jossa arvotaan jotain transientin ilmavuutta ja ohutta yläpilveä, vaan ihan selkeitä ja hyvin kuultavia eroja. Ne johtuvat erilaisista toimintaperiaatteista ja sisäisistä ratkaisuista. Siten on aivan totta, että toiset operaatiovahvistimet sopivat paremmin toisiin paikkoihin.
 
Jos signaali on mallia helppo (impedanssi, taajuusalue jne.), useimmat operaatiovahvistimet selviävät mainiosti helpossa paikassa. Mutta sitten, kun olosuhteet viedään komponentin rajoille, eroja löytyy hurjasti. Bassopuolen tutuin esimerkki vaikeasta signaalista on korkeaimpedanssinen pietso, joka voi paukauttaa isoja jännitteitä sisäänmenoon.
 
Kun heti alkupäässä pitää huolen pienestä kohinasta, sitä ei tarvitse vahvistaa päätteessäkään. Samon paristolaitteelta toivotaan pientä energian kulutusta, ettei Ekokemiä tarvitse täyttää 9V:n paristoilla.
 
Paljonko soittimessa olisi hyvä käyttöjännite etuasteelle? Miksei 9 V riitä, jos mikistä irtoaa piikkinä vaikka 150 - 1500 mV? Toki kahdella paristolla on helpompi toteuttaa kaksipuoleinen syöttö, vaikka onhan 2 x 9 V headroomina aivan järjettömästi soittimessa. Toivottavasti vastaus on jotenkin perusteltu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_(music_technology)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=233308