Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:saastara
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Analogimikseri -> DAW - - - pohdiskelua
Aika:22.10.2016 12:32   (muokattu 22.10.2016 12:43)
hallu: Olisiko nykyään mitään kilpailuetua jos olisi alusta loppuun analoginen studio? siis kohtuullisen laadukas semmoinen? nyt kun vinyylit ja c-kasetit tekevät paluuta kuluttajien kuunteluun, niin olisko vähän mageeta päästä tekemään vanha kunnon levy ihan retromeinigilla?
 
Kuuntelin Abban musaa jostain seitkyt-kaheksankytluvun taitteen tietämiltä ja nehän teki aivan uskomattmia juttuja ja sellaisia efektejä että ei olisi uskonut, että ne on oikeeasti puljannut magneettinauhan kanssa.
 
Olen nähnyt studion jossa on osittain analogisia juttuja sen digitaalisuuden seassa, mutta varsinainen työnkylku on kuitenkin digitaalinen. Mutta olisiko täysanalogisuus mahdollista edes erikoisuuden tavoittelijoille? vai tulisiko siitä hyötyihin nähden aivan liian kallis?

 
Toki se olis aivan järkyttävän siistiä, mutta jos ajattelee bisnesmielessä niin melkoiselta itsemurhalta kuulostaa.
 
Ensinnäkin, ei digitaalisuuden mahdollisuuksia editteihin, recalleihin, komppauksiin jne joita pidetään tällä hetkellä itsestäänselvyyksinä.. Kuinka moni bändi pystyy / haluaa nykyään oikeasti työskennellä tommoisilla rajoitteilla..? Ja kuinka monelta ihan rehellisesti löytyy skilliä ja uskallusta lähteä täysanalogimeiningillä ottamaan kaupallista riskiä?
 
Toiseksi, ei noi Abbat ja vastaavat ole mitään retro-c-kasetti-suhinaa. Siellä on omakotitalon arvon edestä ollut paskaa ja rautaa räkeissä, mikeissä ja tiloissa. Jos haluais rakentaa semmoisen 'oikeesti' hyvän analogistudion, ei semmoista jalkapuolta neliraiturimeininkiä, niin melkoisen määrän hilloa saa laittaa kiinni.. Jälleen bisnesmielessä melko arveluttava sijoitus.
 
Kyllä mä friikkaan ja rakastan semmoista live-in-the-now-äänittelyä todella paljon, ja nostan hattua jos joku uskaltais ja onnistuis tommoisen kaupallisen studion saada pyörimään, mutta kuten sanottua, tässä zeitgeistissa kuulostaa aika kaupalliselta itsemurhalta.
 
Rakkaudesta lajiin? Ilman muuta, mutta 'kilpailuetuna'? Vähän harhaiselta kuulostaisi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=233318