Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Albert Järvisen vanha kitara
Aika:21.10.2016 21:48   (muokattu 21.10.2016 22:02)
Vastaan tähän, vaikka mitään varmaa tietoa ei ole. Samaista kitaraa ja muutamaa muutakin on jo aikaisemminkin myyty ja ne on silloin olleet perikunnalta(kuulemma)myynnissä. Asiasta sen tarkemmin en tiedä, mutta jotain tällaista muistelisin jostain aikaisemmista myynti-ilmoituksista lukeneeni.
Tietysti voisi kyllä luulla, että niistä pyydettäisiin enemmänkin... En sitten osaa sanoa, koska Albert soitti uransa aikana niin monella soittimella. Useita vuosia tätäkin on jo kuitenkin myyty eri paikoissa.
Tässä jotain tietoa Albertista ja jotain listaa hänen käyttämistään kitaroista. Ei ole varmasti ihan kaiken kattava, mutta jotain kuitenkin. Stratoista ja teleistä on vain maininta, että useita...Kyllä hän silti tuollaisella Starocaster plussallakin soitti ja muistan nähneeni jonkun sellaisen pätkän telkkaristakin, jossa hänellä oli tuollainen(väri oli vaan siinä tv-ohjelman kitarassa punainen).
https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_J%C3%A4rvinen
Tuolla sivuilla on maininta tuosta Sratocaster Plus mallista, että olisi ollut 2 kpl hänellä niitä?!
 
Ihan siksi, että nämä vastaavat tapaukset niin kotimaisien kuin ulkomaisienkin kitaristien soittimista ovat joskus hieman "rajalla" voidaanko puhua jonkun vanhasta.
 
Aika moni maahantuojahan järjestää näitä nimekkäiden kitaristien soittotuokioita liikkeissään. Samalla kyseinen kitaristi saattaa soittaa ehkä jollain omalla signature kitaralla, mainostaa kyseistä kitaraa & merkkiä. Saatetaan soittaa myös muutamalla hieman edullisemmallakin, mutta saman merkin omistamalla soittimella. Näihin sitten, yleensä, laitetaan tussilla signeeraukset ja ne myydään samaan hintaan kuin ihan normaalitkin uudet vastaavat. Samoin saattaa samaisena päivänä tuon nimmarin saada johonkin sellaiseenkin kitaraan jolla kyseinen artisti ei soita, jos vain on oikeassa paikassa oikeean aikaan ja ostaa sieltä jonkun pelin/soittimen.
Tuossa äskeisessä ei ole varmaan kauheasti niin epäselvää, vaikka monikaan noista signeeratuistakaan kitaroista ei ole aina olleet muuta kuin sen verran kyseisen soittajan käsissä, että siihen on se nimmari kirjoitettu. Se nimmari ei siis takaa sitä, että sillä olisi soitettu yhtään sointua kyseisen signeeraajan toimesta.
 
Kotimaisien kitaristien kohdalla on tilanne vielä huonommin. Tämä on vähän, miten sen haluaa ajatella.
Kun monikin kotimainen soittaja saattaa käydä niissä muutamissa hänelle tutuissa soitinliikkeissä, niin niissä saatetaan huoltaa hänen kitaroita tai esim. vahvistimia.
Siinä odotellessa saattaa hyllyn lähin kitara osua käsiin ja sillä saatetaan jopa soittaa jonkun aikaa. Jos sattuu olemaan itse silloin liikkeessä, niin silloin on ainakin tietoa. Sillä kitaralla on soitettu, mutta ei välttämättä ole ollut sen "isommassa" käytössä. Uusia malleja kokeilevat myös ihan kotimaan kärkikastin soittajatkin, siinä kun tavalliset harrastajatkin ja eivät ne ihan kaikki kuitenkaan lähde sieltä liikkeestä mukaan.
Montako sointua tai biisiä pitää artistin soittaa jollain soittimella, että siitä voi sanoa sen olevan hänen käyttämänsä, entinen tai vanha?
Toisaalta kotimaassa ei taida kauheasti olla sellaisia kitaristeja, että heidän vanhansa tms. nostaisi mitenkään oleellisesti sen kitaran arvoa. Toki oikein kova fani voi maksaa lähes mistä tahansa suosikkinsa vanhasta tavarasta, mutta ei täällä ilmeisesti ihan älyttömiä markkinoita ole noilla meidän kitaristien entisillä kitaroilla.
Joillakin sellaisilla on, joilla on joku kitaristi soittanut pidempään ja käyttänyt sitä jossain legendaarisissa levytyksissä. Albertin kohdalla varmaan Roadrunnerilla käytetyt soittimet, mutta tämä oli vain esimerkki.
 
Erikoista kylläkin, kun useasti saattaa jopa uudet olla kaupasta jopa kalliimpia kuin sellaiset joilla on tehty ehkä suomirock historiaa...
 
E: Muutamia virheitä korjasin ja kyllähän Albert soitti myös Eric Clapton Signaturella, jossa oli siis myös samanlaiset Lace Sencor mikit kuin Stratocaster Plus mallissa. EC Signature mallit olivat vaan vaahteraotelautaisia ja tuo kampi oli niissä perinteinen(ainakin silloin) kuin taas Plus mallissa se oli kahdalla ruuvilla kannessa ja muutenkin moderneimmilla tallapaloilla. Kaula oli myös tuolloin molemmissa omanlaisensa ja samoin elektronikka. EC Signaturessa oli tämä Claptonin oma boost potikkansa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=233312