Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:luppa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Hyvät yleiskäyttöiset audio-opampit?
Aika:21.10.2016 16:59
Tuossa toisessa ketjussa sivuttiin TL07x:n käyttöä ja sen korvaamista ominaisuuksiltaan paremmalla opampilla. TL071/2/4 on hyvänä esimerkkinä paljon käytetystä oparista audio/musaefektipuolella, sitä löytyy joka paikasta säröpurkeista miksereihin ja mikkiesivahvareista kitaravahvistimiin.
 
TL07x:ää valmistetaan vieläkin ja TI mainitsee sivuillaan oparin olevan vähäkohinainen, mutta tarjoaa itsekin tilalle esim. TL05x-perhettä. Ei sillä että omissa askarteluprojekteissa olisin suurta vikaa löytänyt TL07x:istä, mutta tälläkin foorumilla usein kehoitetaan vaihtamaan opari modernimpaan.
 
Mitä muita tuoreempia opampeja tilalle siis löytyisi? Kotiharrastajalle etuna olisi samat kuin muissakin tuotteissa: Halpa hinta, verrattavissa vaikkapa TL07x:n hintoihin. Jos opari maksaa kympin tsibale, ei niitä tee mieli tilata kotivarastoon kilotolkulla tai laittaa koekytkentäalustalle pahoinpideltäväksi omaan huonosti suunniteltuun kytkikseen. Jotta oparin saa koekytkentäalustalle, helposti kolvattua tai vaihdettavaksi kantaan, se olisi hyvä olla DIL/DIP-paketissa. Ja vielä hyvä saatavuus, parasta olisi jos saisin haettua osia lähibebekistä :) tai tilattua vaikkapa vekoy:ltä, sp-elektroniikasta, uraltonelta mistä ehkä muutenkin tulee välillä tilailtua muita osia. Vaihtoehtoisesti, jos tavallinen kuluttaja saisi jostain muualtakin kyseistä oparia tilattua halvalla kilotolkulla..
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=233308