Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:CharlesB
Alue:Keikkapaikat
Aihe:Ilmaiskeikat
Aika:18.10.2016 10:00
Kaunis ajatus toki. Hiukan kapeakatseinen vain.
 
Mitä tekemistä noilla Open Stage -iltamilla tän kanssa on? Nehän on mukavia jamisessioita, joissa käydään frendien kanssa vetämässä biisi tahi pari ja saadaan siitä aploodit sekä tuopponen kaupan kylkeen.
 
Kyllä tasokkaat keikkapaikat maksavat edelleen bändin arvon mukaista liksaa. Ei se asia ole juurikaan muuttunut. Miksi ammattilainen kävisi ansaintamielessä minkään muunlaisessa paikassa soittamassa?
 
Elviksen biisejä (tai muita covereita) vetävä harrastelijabändi saanee vieläkin liksansa niistä paikoista, joissa cover-iltamia järjestetään. Ja pikkujoulubileistähän on helppo tienata. ;) Asia on kuitenkin täysin toinen kun tuhannet aloittelevat bändit haluavat kerran viikossa soittaa omaa tuntematonta materiaaliaan. Silloin tuskin minkään paikan kannattaa maksaa kulukorvauksia kummoisempia summia ja ns. lippuriski onkin mainio ratkaisu tällaiseen. Muualla Euroopassa on usein vieläpä niin, että kyseinen bändi joutuisi vuokraamaan esiintymispaikkansa. Nämä tällaiset bändithän ovat kuitenkin se enemmistö.
 
Kannattaa, Province, koittaa buukata pientä rundia toiselle puolelle Suomea tuntemattomalla bändillä, joka vetää omaa tuoretta matskuaan. Ei ole helppoa ja esille on päästävä. Silloin tulee kovin helposti luovuttua jalosta satku per äijä -periaatteesta. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=45&t=233240